libertate de conștiință

Copii cu malformaţii la inimă, operaţi gratis la Sibiu

Timp de o săptămâna, 11 copii diagnosticaţi cu malformaţii cardiace grave vor fi trataţi la Sibiu de către echipe medicale din România, Anglia, Germania şi Suedia la Spitalul Polisano Medlife din Sibiu, potrivit unui comunicat de presă.

Cea mai recentă intervenție a fost cea a unei fetițe. Elena – Miruna (6 luni), diagnosticată cu o malformaţie cardiacă gravă (canalul atrioventricular comun complet), dar şi cu sindrom Down. Micuța a fost refuzată pentru operaţie de către alţi medici din ţară.

Acţiunea face parte din programul „Inimi Sănătoase pentru Copii”, derulat de către Fundaţia Polisano, cu sprijinul MedLife, Allianz-Ţiriac Asigurări şi NEPI.

„România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, faţă de U.E. (43.8 la 100.000 de locuitori). Conform INS, anual se nasc cca 1500 de copii cu malformaţii cardiace, şi numărul lor este în continuă creştere. Prin acest program alături de partenerii noştri de la MedLife, ne dorim să schimbăm aceste statistici şi să dăm şansa unui număr cât mai mare de copii ca să se facă bine. Totodată, în acest program vor asista mai mulţi medici din ţară pentru a învăţa tehnicile noi practicate (share experience). În felul acesta, vrem sa extindem numărul de specialişti pentru a face bine şi mai multe inimi, acasă, în România” a declarat Cătălina Costache Director Executiv, Fundaţia Polisano.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Coordonatorul medical al programului „Inimi Sănătoase pentru Copii ” este dr. Victor Costache, conferenţiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculară şi toracică, autor a numeroase premiere medicale naţionale şi internaţionale. Echipele medicale sunt compuse din medici (cardiologi, ATI-işti, pediatri etc.), asistente şi tehnicieni care vin din ţări precum Germania, Anglia şi Suedia, pentru a se implica pro bono, alături de echipa medicală Polisano – MedLife, pentru soluţionarea cazurilor.

Cazurile selectate sunt grave şi necesită intervenţie imediată.

Printre acestea se numără şi Darius de 8 ani, care suferă de persistenţă de canal arterial, dar şi de un handicap neurologic. Copilul provine dintr-un centru de plasament.

Medicii, şi-au propus ca vineri să comunice public rezultatele intervenţiilor lor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button