avortcriza de sarcină

Consilierea în criza de sarcină ajută femeia, copilul și familia / 4 / Însărcinată la 42 de ani: cum a schimbat o ecografie decizia unei mame de a avorta

Proiectul privind înființarea cabinetelor de consiliere în criza de sarcină prevede prezentarea examinării fotografice a sarcinii. Aceasta nu o obligă în nici un fel pe mamă. Dar cei care se opun proiectului de lege vor ca nicio mamă care este indecisă să nu aleagă să păstreze copilul. Ceea ce îi interesează, de fapt, nu este starea și sănătatea mamei, posibilitatea unei decizii informate, ci cât mai multe avorturi. De ce oare urăsc darul vieții, când este atât de minunat?
Proiectul de lege privind înființarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia! Citiți aici textul proiectului.

Însărcinată la 42 de ani: cum a schimbat o sonogramă decizia unei mame de a avorta

 
 
Într-o mărturie profundă despre folosul și puterea ecografiilor în criza de sarcină, o vizitatoare a site-ului parenting.com relatează cum a reușit să ducă la bun sfârșit prima ei sarcină, și aceea neașteptată, la vârsta de 42 de ani, după ce s-a luptat cu tentația de a face avort.
“Nancy” are două fete pe care ea și soțul ei le-a adoptat din China după ani întregi de tratamente de fertilitate eșuate, care i-au lăsat totuși fără niciun copil, la o vârstă de aproape 40 de ani. ”Niciunul dintre noi nu a fost adeptul poziției că trebuie să avem doar un copil care să fie genetic al nostru … Cumva soluția adopției chiar ni se potrivea, și întotdeauna am fost mândră de mixtura rasială a familia noastre“.
Când, la câțiva ani după ce a adoptat al doilea copil, a aflat că este însărcinată, Nancy a fost incapabilă să împartă bucuria spontană a ginecologului ei, care exclama că sarcina ei este un miracol și a propus să deschidă o șampanie. În acel moment, spune ea, s-a simțit nepregătită să aibă grijă de un al treilea copil, care ar fi primul ei nou-născut, deoarece ambele fete au fost adoptate la o vârstă mai mare decât cea a nou-născuților.
„Bea, în vârstă de doi ani, încă se trezește de câteva ori pe noapte”, scrie ea. „De câte ori mă târăsc din pat ca să o linișesc, nu pot să nu mă gândesc cât de greu trebuie să fie cu un nou-născut. Cum voi putea, îmbătrânind, să am grija de un bebeluș?”
 
Soțul ei, John, îi împărtășea neliniștea interioară în privința sarcinii. Amândoi simțeau că familia lor este completă și că un copil biologic însemna acum „o intruziune, o extensie ciudată” la familia lor multiculturală.
 
În ciuda convingerii ei că avortul este “ceea ce trebuie să facă”, când a căutat un sprijin a observat “ezitare” și „tensiune” pe fețele prietenelor ei care făcuseră deja avorturi.
 
În cele din urmă, consultul în vederea avortului, de la clinica de avorturi, a reprezentat punctul de cotitură pentru ea.
 
“După două minute de conversație am știut că nu sunt în stare să trec printr-un avort“, scrie Nancy. ”Poate nu am fost niciodată. Mă uit la sonogramă și rămân șocată văzând că bebelușul are brațe și cap“. Cu patru săptămâni în urmă, în cabinetul doctorului meu ginecolog, arăta ca un bob de orez. Ies la lumina zilei și realizez că am un alt copil”.
 
Două săptămâni mai târziu, relatează ea, împacheta hăinuțe vechi să le dea de pomană, dar Roma, una dintre fetițe, a început să protesteze că trebuie să păstreze câteva dintre ele pentru bebeluș. Încă nu îi spusese fetiței de copil!
 
“Totul o să fie bine. Mai mult decât bine”, a concluzionat. “Sunt binecuvântată? Eu așa cred”.
 
În timp ce povești similare se repetă de mii de ori pe an în centrele Crisis Pregnancy din întreaga țară, nu toate femeile sunt îndeajuns de norocoase să aibă șansa să vadă o ecografie odată ce intră pe ușile unei clinici de avorturi. Cel puțin 24 de state din SUA au legislație care reglementează folosirea ecografiilor atunci când este vorba despre avort, dar formele de prezentare variază foarte mult.
 
O lege promulgată recent în statul Virginia cere femeilor care vor să avorteze să facă o ecografie cu cel puțin 24 de ore înainte de avort și le oferă posibilitatea să vadă această ecografie. Pe de altă parte, în Arkansas, medicilor li se cere doar să o informeze pe femeie că are dreptul să vadă ecografia dacă aceștia vor să folosească ecograful în timp ce fac avortul.
 
Oponenții unei asemenea legislații susțin că femeile care vin la clinică să facă un avort au luat deja o decizie și nu au nevoie de informații suplimentare.
 
Cu toate acestea, în conformitate cu organizația Americans United for Life (Americanii uniți pentru viață), o organizație pro-vita care a fost în fruntea sprijinirii legislației privind ecografiile, povestea lui Nancy este doar una dintre multele istorisiri convingătoare, care demonstrează impactul puternic pe care ecografiile pot sa îl aibă asupra deciziei unei femei, chiar și atunci când ele sunt prezentate la o clinică de avorturi.
 
“Mamele cunosc puterea unei ecografii”, spune purtătoarea de cuvânt a AUL, Kristi Hamrick, pentru LifeSiteNews.com. “Femeile, când își văd copilul nenăscut, pot simți o iubire și o legătură extraordinară cu ei, și aceasta le influențează decizia.”
Adaptare după LifeSiteNews.
 
Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugați să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă ați trecut printr-o situație similară cu cele prezentate până acum și puteți da mărturie despre acest fapt scrieți-ne pe aceeași adresă.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button