Conferința „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”, la aceeași oră, într-o locație apropiată de Casa Studenților
de Știri pentru viață, 18 februarie 2015
Atmosfera din social media se încinge înaintea conferinței „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”, programată astăzi, 18 februarie 2015, la ora 18.00. La eveniment vor conferenția Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău, autorii volumului „Fața nevăzută a homosexualității”, apărut la finele anului trecut la Editura Christiana din București, prilej cu care va avea loc și lansarea acestuia, în prezența domnului doctor Pavel Chirilă.
Inițial, locația anunțată era Casa de Cultură a Studenților „Grigore Preoteasa” din București. Dar, în ultima clipă, instituția, care se află în subordinea directă a Ministerului Tineretului și Sportului, și-a retras sprijinul pentru eveniment, anunțând că locația lor nu mai poate fi utilizată în acest scop.
Așadar, noua locație a avenimentului de astăzi (ora 18:00) va fi Hotel Siqua, situat tot pe Calea Plevnei, cu 100 de metri mai aproape de interecția cu Berzei și Vasile Pârvan:
De curând, Active News semnalează că profesoara care coordonează programele de promovare a culturii LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Trans-sexuali) la liceul „George Coșbuc” din Capitală a chemat la protest public la locația de desfășurare a conferinței:
Se pare că s-au făcut presiuni la autoritățile competente pentru ca acest eveniment să nu se întâmple. De altfel, scenariul îl repetă perfect pe cel de anul trecut, când anumite persoane și organizații au făcut presiuni pe lângă organizatori să nu primească la Târgul Educației o asociație studențească ce ajută mamele tinere să își nască copiii și care era considerată „incorectă politic” de o anumită parte a societății civile.
Dar se întâmplă și la case mai mari. Toată Europa este cuprinsă de febra incorectitudinii politice – căreia trebuie să i se pună pumnul în gură. Scenariul (real și recent) care ne mai vine în minte este cel legat de presiunile făcute la Universitatea Oxford de organizațiile feministe, care au reușit să împiedice astfel o dezbatere pe tema avortului.
Scenariul-standard începe cu postări în rețelele de socializare online și continuă cu scrisori de protest și telefoane la jucătorii-cheie din administrația instituțiilor, care trebuie convinși că anumite discuții nu trebuie să aibă loc sub acoperișul lor. Acești jucători-cheie, administratori de instituții culturale și educative, ar trebui să fie primii care să le asigure tinerilor cadrul optim pentru discuții și dezbateri oneste, în deplină libertate. Dar iată că lucrurile nu se petrec chiar așa într-o Europă în care se face apologia dreptului la liberă exprimare, a dreptului la blasfemie, a dreptului de „a fi Charlie Hebdo”.
Foarte probabil, o căutare minuțioasă prin cataloagele librăriilor și bibliotecilor europene va putea cu greu scoate la iveală un volum sintetic care să echivaleze amploarea și nivelul științific al lucrării publicate de Virigiliu Gheorghe și Andrei Dârlău, a cărei bibliografie numără în jur de 500 de studii, majoritatea americane.
Este o carte curajoasă, care combate miturile corecte politic și lansează un avertisment cu privire la starea familiei în ziua de azi, arătând că funcționarea acesteia este esențială pentru nașterea și creșterea de persoane umane cu adevărat libere și independente, care își înțeleg și își asumă identitatea profund umană în datele ei naturale – bărbătești sau femeiești.