teoria genului

Compania de transport londoneză schimbă apelativul de „Doamnelor și domnilor” din anunțurile sale, ca să nu-i mai jignească pe radicalii de extremă stângă și pe cei care nu se identifică cu un gen clar

IMG_4638

The Evening Standard, 12 iulie 2017

Pentru a transforma compania transport a orașului Londra într-una „neutră din punct de vedere al genului”, angajații acesteia au fost instruiți să nu mai folosească apelativul „Doamnelor și domnilor” în comunicările pe care le difuzează la microfon către pasageri.

Regulamentul Intern al companiei Transport for London (TfL) menționează:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Comunicările despre servicii făcute către călători prin sistemul de Adresare Publică (PA) trebuie să înceapă întotdeauna cu adresarea: Ladies and gentlemen, excepție făcând anunțurile uzuale de tipul Mind the gap („Atenție la spațiul dintre peron și podeaua vagonului!”) și Stand clear of the doors („Îndepărtați-vă de uși!”)

Aceasta însă se va schimba după ce organizațiile LGBTQ (pro-homosexualitate și pro-transsexualitate/transgen) au reclamat la primarul Londrei, Sadiq Khan, că limbajul cu care șoferii de autobuz se adresează călătorilor este „politicos, dar aparține trecutului”.

Picătura care a umplut paharul radicalilor de extremă stângă a fost când Aimee Challenor, purtătoarea de cuvânt a Partidului Verzilor – Green Party (formațiune neomarxistă), a sunat la un hotline al companiei londoneze de transport, unde i s-a spus că nu pare să aibă vocea unei domnișoare.

aimeechallenor0912a

Challenor (foto sus), o politiciană în vârstă de numai 19 ani care este transgender, a apreciat că schimbarea de adresare este binevenită și că formule precum „Bună tuturor” sau „Toți pasagerii către…” ar fi mult mai potrivite.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button