avort

Cehia: O pacientă a fost supusă unei proceduri nedorite de avort, după ce medicii au confundat-o cu altcineva

de Redacția Stiripentruviata.ro

Medicii unui spital din Praga au avortat copilul unei femei însărcinate în patru luni, care credea că venise la un control de rutină. Pacienta fusese confundată cu alta.

Medicii, care nu au respectat procedura de identificare, au dat vina pe „bariera lingvistică”, deoarece pacienta era străină.

Tragedia s-a produs luni, 25 martie 2024, la Spitalul Universitar Bulovka din Praga.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Spitalul a oferit compensații, iar Ministrul Sănătății a prezentat scuze. Între timp, Poliția a anunțat că va trata cazul doar ca pe unul de vătămare corporală.

Avortul la cerere este legal în Cehia până la 12 săptămâni de sarcină, cel din motive medicale până la 24 de săptămâni, iar cel din motive de anomalie fetală până înainte de naștere.

În 2019, un medic din Coreea de Sud a efectuat o procedură de avort unei alte paciente, căreia nu i-a verificat identitatea.

Aceste accidente arată cât de mult s-a banalizat procedura avortului în lume și cât de important este să-ți păstrezi vigilența ca pacient.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button