adopţiedizabilităţi

Biserica Ortodoxă Rusă deschide o școală pentru părinții care vor să adopte copii cu dizabilități

La Sankt Petersburg, Biserica Ortodoxă Rusă a deschis o școală pentru părinții care vor să adopte copii cu dizabilități. Psihologi, asistenți sociali, juriști, medici și preoți, mulți dintre ei tot părinți adoptivi, susțin cursuri și sesiuni de consiliere cu viitorii părinți.

Părinții înscriși pe liste pentru a adopta copii cu disabilități fac cursuri timp de două luni, studiind nevoile copilului, structura și rolurile dintr-o familie, stadiile de adaptare a copilului, aspecte medicale, precum și legislație de bază și moduri de interacționare cu autoritățile care reglementează adopția, custodia sau tutela copilului.

Școala este acreditată oficial și programa este aprobată de Comitetul de Politici Sociale al Municipalității Sankt Petersburg. La sfârșitul cursurilor, părinții pot adopta un copil.

Numărul orfanilor a scăzut în Rusia, dar oamenii continuă să refuze să adopte copii cu dizabilități. Aceștia rămân în centrele de plasament, spune părintele Teodosie Ambarțumov, care a adoptat el însuși nouă astfel de copii: „Am făcut această școală cu scopul de a ajuta orfanii, mai ales pe cei cu dizabilități, precum și pe oamenii care ar vrea să-i adopte, dar nu știu ce presupune aceasta”, a declarat el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe lângă programul educațional obligatoriu pentru părinții care vor să adopte, școala mai oferă cursuri despre educarea copiilor cu dizabilități, iar specialiștii de aici continuă să le ofere sprijin familiilor și după ce acestea finalizează programul. Între timp, familiile sunt sprijinite și material prin intermediul Misiunii Ortodoxe Sf. Serafim de Virița.

Nou școală din Sankt Petersburg se numește „Tandrețe” și este a doua de acest tip inaugurată de Biserica Ortodoxă Rusă. Prima a fost deschisă în 2011 la Mănăstirea Sfintele Marta și Maria din Moscova și a avut deja 448 de cursanți. Aceasta a condus la plasarea în familii a 122 de copii.

Sursa: Orthochristian.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button