Arhiepiscopul de Montreal îndeamnă la rugăciune în timp ce se discută legea eutanasiei

AbpLepine-240x170

LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a folosit cuvinte tari într-o declarație publică ce se opune unui proiect de legalizare a eutanasiei.

Adunarea Națională din Canada discută Legea 52, propusă de partidul de guvernământ al provinciei Quebec. Proiectul legislativ a trecut de a doua lectură cu 84 la 26 „voturi de principiu” și, dacă e adoptat, va deveni lege federală.

Pentru că vine în contradicție cu Codul Penal al țării, care interzice eutanasia și asistența la sinucidere, guvernul federal canadian a promis că va „revizui implicațiile” respectivei legi dacă aceasta va fi adoptată.

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a spus că acesta afectează demnitatea umană și a avertizat: „Grăbind moartea unei persoane, … nu o ajutăm să moară, ci îi curmăm nemijlocit viața. Legea le va da medicilor noștri autoritatea de a-și ucide pacienții care sunt vulnerabili în anumite circumstanțe”.

Pe lângă această declarație publică făcută luni, ierarhul catolic a mai lansat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor (11 februarie), în care spune: „Demnitatea umană nu depinde de starea de sănătate, ci de simplul fapt de a fi om și este un drept inalienabil al fiecărei persoane. Demnitatea umană se bazează pe dreptul la viață, indiferent de tragedia din viața fiecăruia… A curma viața unei persoane, sau cât a mai rămas din ea, înseamnă a elimina drepturile acelei persoane”.

Exit mobile version