Adrian Papahagi: „Clasa politică din România nu a primit un mandat în alb pentru începerea revoluției sexomarxiste”
de Adrian Papahagi, Facebook
La alegerile parlamentare din 2016 au participat 7.212.022 cetățeni, adică 39,5% dintre electori.
La referendumul pentru fixarea definiției curente a căsătoriei în Constituție s-au prezentat 3.857.308, adică 21,1% dintre cetățenii cu drept de vot, cu peste un milion mai mult decât cei care au semnat pentru a convoca acest referendum.
Cu alte cuvinte, au venit la vot peste jumătate dintre cetățenii interesați în mod real de treburile cetății.
Aceștia s-au prezentat la vot în condițiile în care:
– miza referendumului nu era percepută ca urgentă;
– s-a dus o campanie masivă de boicotare a participării la vot și de demonizare a celor care votează, ceea ce nu e cazul la alegeri parlamentare;
– partidele nu și-au mobilizat de fapt electoratul, cum fac în cazul alegerilor parlamentare;
– inițiatorii referendumului nu au avut mijloacele să ducă o adevărată campanie în luna premergătoare referendumului.
Așa stând lucrurile, vocea celor 3.531.732 de oameni (91,56% dintre cei 3.857.308 care au participat la referendum au votat DA) trebuie respectată și auzită de clasa politică. Ei reprezintă 50% dintre cei care chiar votează în România.
Clasa politică din România nu a primit un mandat în alb pentru începerea revoluției sexomarxiste. Dimpotrivă, electoratul conservator a devenit mult mai atent la problemă, și reprezintă în continuare peste 50% dintre cei care chiar votează. Totodată, a demonstrat că nu se lasă intimidat și că participă la vot chiar în condiții de demobilizare și demonizare.
Încă un lucru: definiția actuală a căsătoriei rămâne în vigoare și vom continua să o apărăm. Vedeți deja minciuna celor care spuneau că nu cere nimeni modificarea ei și jocul la două capete al PSD, care s-a și grăbit să propună așa-zisele „parteneriate civile” a doua zi după referendum.