opinii

Adrian Papahagi: „Clasa politică din România nu a primit un mandat în alb pentru începerea revoluției sexomarxiste”

de Adrian Papahagi, Facebook

La alegerile parlamentare din 2016 au participat 7.212.022 cetățeni, adică 39,5% dintre electori.

La referendumul pentru fixarea definiției curente a căsătoriei în Constituție s-au prezentat 3.857.308, adică 21,1% dintre cetățenii cu drept de vot, cu peste un milion mai mult decât cei care au semnat pentru a convoca acest referendum.

Cu alte cuvinte, au venit la vot peste jumătate dintre cetățenii interesați în mod real de treburile cetății.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceștia s-au prezentat la vot în condițiile în care:

– miza referendumului nu era percepută ca urgentă;

– s-a dus o campanie masivă de boicotare a participării la vot și de demonizare a celor care votează, ceea ce nu e cazul la alegeri parlamentare;

– partidele nu și-au mobilizat de fapt electoratul, cum fac în cazul alegerilor parlamentare;

– inițiatorii referendumului nu au avut mijloacele să ducă o adevărată campanie în luna premergătoare referendumului.

Așa stând lucrurile, vocea celor 3.531.732 de oameni (91,56% dintre cei 3.857.308 care au participat la referendum au votat DA) trebuie respectată și auzită de clasa politică. Ei reprezintă 50% dintre cei care chiar votează în România.

Clasa politică din România nu a primit un mandat în alb pentru începerea revoluției sexomarxiste. Dimpotrivă, electoratul conservator a devenit mult mai atent la problemă, și reprezintă în continuare peste 50% dintre cei care chiar votează. Totodată, a demonstrat că nu se lasă intimidat și că participă la vot chiar în condiții de demobilizare și demonizare.

Încă un lucru: definiția actuală a căsătoriei rămâne în vigoare și vom continua să o apărăm. Vedeți deja minciuna celor care spuneau că nu cere nimeni modificarea ei și jocul la două capete al PSD, care s-a și grăbit să propună așa-zisele „parteneriate civile” a doua zi după referendum.

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button