adolescenţi

Deși locuiește într-un adăpost pentru oamenii străzii, a absolvit liceul ca șefă de promoție

WDC

Deși Rashema Melson, o liceană din Washington D.C,  a locuit în ultimii ani într-un adăpost pentru oamenii străzii, ea a absolvit anul acesta liceul ca șefă de promoție, urmând să meargă la  Universitatea Georgetown cu o bursă completă.

“Șefă de promoție. Bursă integrală la Georgetown. Mai bine de atât nu se poate“, declară directorul liceului Ian Roberts. “Povestea ei este cu adevărat o inspirație“

Melson, în vârstă de optsprezece ani, știe că această poveste pare puțin probabilă pentru cineva care a crescut într-una din cele mai dure părți ale capitalei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“În pofida acestei dure realități, trebuie să vă luptați pentru succes printre durere, lacrimi și sentimente de deznădejde,” a declarat ea în discursul de la ceremonia de absolvire a liceului Anacostia.

Melson știe despre șanse inegale. Tatăl ei a fost ucis înainte ca ea să împlinească un an, iar în ultimii ani a trăit împreună cu mama ei și încă trei rude într-un adăpost pentru oamenii străzii. Melson a spus că ea considera acest adăpost un loc de a trăi, dar nu o casă.

“ Nu este mobilă, nu este frigider. Este doar un loc cu care să te mulțumești până ajungi unde îți dorești tu să fii“, a declarat pentru NBC

Melson a avut dificultăți să-și facă temele din cauza lipsei intimității și a zgomotului din adăpost. Aceasta a determinat-o să plece la școală în fiecare dimineață în jurul orei șapte și să stea acolo pentru următoarele treisprezece ore, participând la cursuri de excelență și ținând pasul cu ceilalți. Dar Melson rareori a vorbit despre situația familiei sale sau s-a plâns de aceasta.

“Știu că oamenii mă iau drept model și întotdeauna încerc să fiu un exemplu bun,” a declarat ea.

Melson a spus că speră să studieze patologiile medico-legale la Georgetown, deși visele ei mai apropiate includ o cameră proprie unde să studieze și un loc unde să-și facă un duș în intimitate.

“ Niciodată să nu vă fie frică să vă urmați visele și, indiferent de prognoza negativă, depășiți-vă opțiunile și lasă-ți soarele să strălucească,” le-a împărtășit colegilor absolvenți.

“Fiecare pas pe care îl facem este pavat cu posibilități. Acum du-te și descuie ușa viitorului tău.”

Sursă: WorldObserverOnline

Traducere: Andreea Rusanovschi

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button