miracolul vieţii

6 copii ale căror vieți modifică datele dezbaterilor despre avort

heartbeat-baby

1) Noah, în vârstă de 12 săptămâni

Noah a murit din cauza unui avort spontan la vârsta de 12 săptămâni și 5 zile. Mama sa a făcut publică, de bună voie, o fotografie extraordinară cu micuțul său corp uman pentru ca alții să poată vedea cu proprii ochi umanitatea copilului nenăscut.

babynoah-300x196
„Dacă [Noah] ar putea fi de ajutor pentru a arăta frumusețea copilului său unei mame care se gândește la avort, atunci pierderea noastră n-ar fi fără valoare”, a spus mama lui Noah.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acest articol descrie ce se întâmplă cu bebelușii care sunt avortați la vârsta lui Noah sau chiar la o vârstă mai fragedă.

2) Adelaide Caines

Născută la 24 de săptămâni, Adelaide a murit la mai puțin de o zi de la naștere. Dar, părinții ei au decis să arate lumii frumoasa lor fiică și să prezinte adevărul despre ceea ce este ucis în timpul unui avort:

Emily-Caines671-300x164
Adelaide Caines

„Fotografia noastră arată că Adelaide nu a fost un făt; ea a fost o ființă umană formată deplin, iar a considera că un bebeluș ca ea ar putea fi ucis în mod legal, pe considerente ce privesc alegerea stilului de viață, este îngrozitor pentru mine,” a explicat Caines.

Părinții lui Adelaide au ales să facă publică fotografia cu fetița lor în încercarea de a redeschide dezbaterea asupra limitei legale de timp până la care se poate face avort, spunând că experiența trăită alături de fiica lor în scurta ei viață „evidențiază ridiculul limitei legale de 24 de săptămâni”.

3) Walter Joshua Fretz

Bebelușul Walter, cuibărit în brațele mamei sale.

walter-on-moms-chest-200x300

Când bebelușul Walter a fost avortat spontan la 19 săptămâni, părinții săi au decis să-l sărbătorească și au imortalizat câteva scurte momente ale prețioasei sale vieți. Fotografiile cu el au devenit virale, iar nenumărați oameni din întreaga lume au putut vedea că bebelușii nenăscuți – care sunt atât de des avortați – sunt incontestabil ființe umane.

4) Nathan Isaiah

Născut chiar după primul trimestru de sarcină, acest bebeluș minuscul a fost, fără îndoială, uman. Mama sa a spus:

Nathan-300x151

„Inima mea e răvășită. A fost atât de perfect format. Nimeni nu poate nega că bebelușul de 13 săptămâni și patru zile nu a fost un bebeluș. Are un aspect atât de delicat. Se poate vedea fiecare detaliu. Știu că Dumnezeu îl va folosi pentru a aduce slavă în Împărăția Sa, și sunt recunoscătoare pentru acest lucru”.

5) Christian Buchanan

536f493298cb51

Mama lui Christian, Lacey, a realizat această înregistrare video de pe YouTube prin care a transmis povestea lor. Oamenii i-au spus să facă avort sau s-au întrebat de ce nu a făcut acest lucru când au văzut handicapul lui Christian. Dar Lacey a fost mereu convinsă că Christian – și toți ceilalți copii – sunt valoroși, în ciuda oricărei afecțiuni, handicap sau circumstanță dificilă cu care ei sau părinții lor s-ar putea confrunta. Christian a arătat lumii că fiecare copil merită o șansă la viață.


(Pentru subtitrare în limba romînă, dați click pe Settings)

Sub înregistrarea video, Lacey a scris:

„Acesta este pledoaria mea pentru orice om care se gândește să facă avort. Reconsiderați-vă decizia, indiferent de situație. Sunt atât de bucuroasă că am ales viața!”

6) David Raphael

baby_7_weeks-300x173

David este cel mai tânăr dintre bebelușii din această listă, totuși el dovedește, la fel de bine, umanitatea oricărui copil din pântecele mamei. Umanitatea lui contestă presupunerile care sunt făcute în mod obișnuit despre avort.

David are doar șapte săptămâni – o vârstă la care mulți copii sunt avortați în S.U.A. Bebelușii ca David sunt distruși prin aspirare și scoși din pântecele mamelor lor în fiecare zi.

Organizația științifică intitulată Fondul pentru Dezvoltare Umană explică ce pot face bebelușii la vârsta lui David:

  • Între șapte și șapte săptămâni și jumătate, tendoanele fixează mușchii piciorului la oase, și apar articulațiile genunchiului. De asemenea, la șapte săptămâni și jumătate, bebelușul își poate împreuna mâinile și, de asemenea, picioarele. În plus, embrionul lovește cu piciorul și va sări dacă se sperie.
  • De asemenea, inima bebelușului bate deja din prima lună (din a 16-a zi de la concepție, conform unui studiu Oxford mai recent), iar undele cerebrale au fost depistate din săptămâna a șasea. (Vedeți aici înregistrările video ale unor bebeluși aflați la vârsta lui David.)

Notă: Pentru mai multe detalii referitoare la umanitatea copiilor nenăscuți, citiți acest articol, și vizitați online Fondul pentru Dezvoltarea Umană. Pentru a afla 10 lucruri extraordinare care se întâmplă bebelușilor înainte de naștere – toți aflați în primul trimestru, când se realizează cele mai multe avorturi – dați click aici.

Traducere: Titi Vasile Dălălău

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button