dizabilităţisindrom Down

Ziua persoanelor cu Sindrom Down, marcată de conferințe la ONU și Parlamentul European

conf sd onu

În ajunul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Sindrom Down, pe 20 martie 2017, la ONU se va organiza conferința „Stop Discriminating Down”.

Aceasta are scopul de a sensibiliza opinia publică internațională cu privire la testarea prenatală și presiunea medicilor de a avorta copiii diagnosticați in utero cu Sindrom Down.

La conferință vor participa persoane cu Sindrom Down, precum Peter Harteveld, Jean-Marie Le Méné, președintele Fundației Simone Lejeune, și prof. dr. Teresa Vargas, mama unui copil cu Sindrom Down, care își va prezenta disertația doctorală pe tema comunicării diagnosticului de Sindrom Down către părinți de către profesioniștii din domeniul medical.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Această practică duce la dispariția unei întregi categorii de cetățeni ai lumii din motiv de… număr de cromozomi.

Un raport UNESCO arată că noul test prenatal non-invaziv (NIPT) care detectează anomalii genetice la făt testând sângele mamei prezintă „dezavantaje de ordin etic”. Cel mai mare dezavataj este că poate conduce la opțiunea mamei de a avorta înainte să mai aștepte confirmarea prin testul invaziv, singurul care poate oferi un rezultat cert. Iar motivul care se deduce din acest demers de testare este că „unele vieți merită mai mult să continue decât altele”.

Citește comunicatul în limba română al campaniei și semnează petiția internațională aici.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button