2 aprilie, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

World-autism-awareness-day

Începând cu anul 2008, ziua de 2 Aprilie a fost desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii autismului care atinge 1 din 68 de persoane, conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Maladiilor din Atlanta, SUA, publicate în lună martie.

autismintdayAstăzi, în cadrul campaniei internaţionale „Light It Up Blue”, în jur de 3000 de clădiri din întreaga lume vor fi iluminate, ca în fiecare an la această dată, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism. Printre acestea, amintim: Empire State Building din New York, SUA; Ada Bridge şi Templul Sf. Sava din Belgrad, Serbia; Burj Al Arab din Dubai, Emiratele Arabe Unite; The Torch din Doha, Quatar; Sydney Opera House din Sydney, Australia.

În Bucureşti, vor fi iluminate în albastru, în intervalul 21.00 – 00.00, clădirile Parlamentului şi Ateneului Român.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.