autism

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

World-autism-awareness-day

Începând cu anul 2008, ziua de 2 Aprilie a fost desemnată de Organizația Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii autismului care atinge 1 din 68 de persoane, conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor din Atlanta, SUA, publicate în lună martie.

autismintdayAstăzi, în cadrul campaniei internaționale „Light It Up Blue”, în jur de 3000 de clădiri din întreaga lume vor fi iluminate, ca în fiecare an la această dată, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism. Printre acestea, amintim: Empire State Building din New York, SUA; Ada Bridge și Templul Sf. Sava din Belgrad, Serbia; Burj Al Arab din Dubai, Emiratele Arabe Unite; The Torch din Doha, Quatar; Sydney Opera House din Sydney, Australia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În București, vor fi iluminate în albastru, în intervalul 21.00 – 00.00, clădirile Parlamentului și Ateneului Român.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button