VIDEO update. Zilele Pro Vita Iaşi. Conferinţa „Mărturisirea Adevărului ca mod de viaţă” a diaconului Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal

Conferinţa „Mărturisirea Adevărului ca mod de viaţă” este primul eveniment din cadrul Zilelor Pro Vita 2017, ce va avea loc pe data de 2 noiembrie de la ora 18:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi va fi susţinută de pr. diac. Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal la Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

UPDATE. VIDEO integral de la conferinţă

COMUNICATUL ORIGINAL: „Anul acesta am ales ca cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Pro Vita Iaşi să aibă ca temă mărturisirea adevărului în context contemporan. În primul rând, pentru că şi în Biserica noastră s-a discutat pe parcursul întregului an despre apărătorii şi mărturisitorii credinţei. În al doilea rând, pentru că am sesizat un aspect problematic în activitatea noastră de zi cu zi, şi anume că, uneori, oamenii au o reticenţă în a mărturisi adevărul în mod direct, fie că vorbim despre credinţă sau familie, fie că avem în vedere valoarea fiinţei umane. Nu în ultimul rând, am dorit să evidenţiem că şi noi, creştinii de azi, suntem chemaţi la mărturisirea Adevărului întocmai că sfinţii şi mărturisitorii creştini din istoria noastră bisericească bimilenară” a declarat Cosmin Brînză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Programul Zilelor Pro Vita 2017 mai cuprinde:

 1. Atelierele „Cum să învâţ să mărturisesc Adevărul?” – 3 noiembrie, de la ora 19:00 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae din Iaşi”:
  • Dedicate elevilor şi studenţilor din Iaşi;
  • 4 ateliere:
   • Mărturisirea adevărului de credinţă – susţinut de diac. Ionuţ Mavrichi,
   • Mărturisirea adevărului printr-o viaţă curată – susţinut de arhim. Nicodim Petre,
   • Mărturisirea adevărului prin preţuirea familiei ca spaţiu al mântuirii – susţinut de pr. Constantin Sturzu,
   • Mărturisirea adevărului prin apărarea vieţii umane – susţinut de pr. Radu Brinză;
 • Participarea este gratuită;
 • Detalii despre înscriere se pot găţi pe pagina de facebook Pro Vita Iaşi.
 1. Concert caritabil susţinut de Ducu Bertzi – 4 noiembrie, de la ora 19:00, Teatrul Luceafărul Iaşi:
  • Sumele strânse for fi redirecţionate către 1200 de copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ, în perioada Crăciunului;
  • În deschidere vor cânta formaţia Descântec, Ciprina Cotruţă şi Leonard Luţia;
  • Biletele se pot procura în urma unui donaţii în beneficiul celor 1200 de copii, oferite de iubitorii de muzică folk;
  • Date de contact: 0756 333 9890 / 0746936 969 sau pagina de facebook Pro Vita Iaşi.
PRO VITA IAŞI este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Proiectele principale se concentrează în jurul informării şi consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort şi sprijinirea familiilor cu mulţi copiii. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iaşi şi la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neaşteptată şi au nevoie de sprijin.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.