avortlibertate de conștiință

„Zi neagră”: legislatorii statului american Illinois adoptă o lege a avortului mult mai rea decât cea din New York

În data de 31 mai 2019, Senatul din Illinois a adoptat proiectul de lege SB 25 privind drepturile de reproducere, un proiect de lege care elimină practic orice fel de protecție pentru copiii nenăscuți, care permite infanticidul, elimină legile de protecție a conștiinței pentru lucrătorii din domeniul sănătății și permite finanțarea avorturilor din banii contribuabililor și multe altele. Această lege va abroga totodată Actul parental privind avortul din anul 1995, ceea ce ar face ca minorii să nu poată obține avorturi fără notificarea părinților. Aceste elemente sunt atât de extreme încât mii de cetățeni au invadat clădirea capitalei statului Illinois în semn de protest.

Totodată, potrivit unei analize juridice efectuate, proiectul de lege va elimina orice sancțiune pentru efectuarea avorturilor în cazul sarcinilor avansate, va permite asistenților medicali să efectueze avorturi medicamentoase și să elimine necesitatea unei licențe precum și inspecțiile privind regulile de sănătate și siguranță ale clinicilor de avort.

În plus, minorii foarte tineri ar putea avea dreptul de a solicita un avort fără notificarea părinților (deși legea privind notificarea părinților aflată în prezent în vigoare în Illinois se estimează că a scăzut cu 57% rata de avort în rândul minorilor), toate casele de asigurare din Illinois ar fi forțate să acopere procedurile de avort, toate cerințele de acordare a licențelor pentru facilitățile de avort ar fi eliminate și multe altele.

Sursă: liveaction

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button