valorile familiei

Zece mii de cernăuțene cu cel puțin cinci copii, inclusiv adoptivi, au primit distincția „Mamă-eroină”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cinci mame din raionul Nistru, 24 din raionul Vijnița și 48 din raionul Cernăuți au fost distinse de Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cu titlul de „Mamă-eroină”, pentru devotamentul matern și creșterea exemplară a copiilor. În luna mai, alte 77 de femei din zona Cernăuți au primit distincția. În regiune sunt 10.461 de femei care dețin acest titlu.

Femeile cărora li se acordă distincția „Mamă eroină” primesc o insignă, o diplomă și un premiu în valoare de aproximativ 740 de euro (cât un salariu lunar mediu).

Titlul onorific se acordă femeilor care au născut și au crescut timp de minimum opt ani un număr de cel puțin cinci copii – inclusiv copiii adoptați în modul prevăzut de lege.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Distincțiile sunt acordate „având în vedere contribuția personală semnificativă la creșterea copiilor în familie, crearea condițiilor favorabile pentru educația lor, dezvoltarea abilităților creative și formarea unor calități spirituale și morale”.

Sursa: Volynnews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button