familie

Vot covârșitor DA. Își pot permite partidele politice să ignore o „minoritate” formată din 4 milioane de români?

de Cătălin Sturza
  1. Vot covârșitor DA, în proporție de 92%, din totalul de 22% participanți la vot – adică aproape 4 milioane de români; în vreme ce doar 6% dintre români au votat NU. Și nu putem să trecem peste asta atunci când vorbim despre „eșecul” Referendumului. Nu putem monopoliza interpretarea rezultatelor într-un singur sens, vorbind despre „eșec”, fără a aduce în discuție votul care a fost covârșitor „DA”. Faptul că Referendumul nu a trecut pragul are explicațiile sale, unele care țin de circumstanță. Dar votul DA a fost zdrobitor, iar să ignori acest lucru este, în realitate, profund manipulator.
  2. În fapt, acest vot demonstrează că românii SE OPUN într-o largă majoritate „căsătoriei” între persoane de același sex – fapt care poate să fie extrapolat la nivelul întregii societăți. Dovadă o fac, pe de o parte, sondajele recente cu privire la poziționarea românilor față de căsătoriile de același sex; iar rezultatul Referendumului oglindește aceste sondaje. Dar și faptul că neparticiparea a fost, în fapt, cauzată de o sumă de factori. Trei dintre aceștia: a) românii nu au înțeles importanța temei Căsătoriei – mulți nu au priceput de ce ar trebui să voteze că „apa e udă”; c) nici faptul că întrebarea nu a fost clar formulată nu i-a ajutat pe mulți să înțeleagă tema – era necesară o campanie consistentă de informare pentru a lămuri întrebarea ; c) dezinteresul românilor față de orice temă care e, într-un fel sau altul, politizată este vizibil la alegerile din ultimii ani – vedem acest dezinteres, de pildă, în participarea foarte redusă la ultimele alegeri europarlamentare.
  3. Din Diaspora, au votat DE DOUĂ ORI mai mulți români, față de alegerile parlamentare din 2016 (conform rezultatelor parțiale de luni). Acest lucru arată că românii sunt conștienți de importanța și de gravitatea pericolul ideologiilor neomarxiste. Mulți dintre ei simt, deja, efectele nocive asupra acestor ideologii acolo unde trăiesc – libertatea lor de exprimare este tot mai mult restricționată; copiii lor sunt expuși, la școală, educației sexuale uneori de la vârste foarte fragede; nu-și mai pot educa copiii în spiritul propriilor valori; etc.
  4. Nu este deloc onest ca adversarii acestui Referendum, care au manipulat până în prezent spunând că Referendumul nu este despre Căsătorie, ci este despre Dragnea, despre „legile justiției”, etc – să spună acum că acest Referendum a fost despre poziționarea românilor cu privire la „căsătoria” homosexuală. Și despre faptul că românii acceptă sau nu acceptă „căsătoria” homosexuală. Păi, ori e vorba despre Dragnea, ori e vorba despre Căsătorie? Faptul că românii se împotrivesc, în mare majoritate, căsătoriei între persoanele de același sex o arată votul în proporție de 92% DA.

În sfârșit, își pot permite partidele politice să ignore o „minoritate” formată din 4 milioane de români?

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button