Voci pentru viaţă / Revista „Pentru viaţă” nr. 4 – Primăvara 2015

Uma Thurman

 

Iubesc şi ador să fiu mamă. E cel mai mare dar pe care l-am primit vreodată.

Uma Thurman, actriţă americană

52107_10153175599660573_814667259_o

 

Oficial, sunt o persoană cu dizabilităţi, dar tocmai această lipsă a membrelor îmi conferă abilităţi nesperate. Problemele mele unice au creat ocazii unice de a-i ajuta pe mulţi oameni aflaţi în nevoie.

Nick Vujicic, activist şi vorbitor public

10346660_10152869974979746_2521509439691397570_n

 

Dacă aş putea renunţa la Sindromul Down, nu aş face-o! Sunt mândră de cine sunt, iar aceasta mă face puternică şi mă reprezintă. Oi fi eu diferită, dar fiecare e diferit în modul lui unic. Dacă nu aş avea acel cromozom în plus, nu aş mai fi eu însămi! Sunt recunoscătoare că am Sindrom Down, fiindcă nu vreau decât să aduc ceva în plus lumii şi chiar simt că asta fac!

Tryn Miller

 

robert_m_hensel

 

Ca persoană cu dizabilităţi, viaţa mea nu face decât să reflecte imensa capacitate care rezidă în fiecare.

Robert M. Hensel, activist pentru persoanele cu dizabilităţi

 

yvonne pierre

 

Adesea lumea mă întreabă: „Cum poţi spune că e o binecuvântare că ai un băiat cu Sindrom Down?” Perspectiva asupra vieţii mi s-a schimbat pentru totdeauna. Îmi văd altfel problemele. El îmi demonstrează în permanenţă că viaţa e mai mult decât propria mea persoană.

Yvonne Pierre, scriitoare şi activistă pentru persoanele cu nevoi speciale

 

michael moore

 

Această viaţă este un dar, iar a refuza acest dar sau a abuza de el este inuman şi nedemn.

Michael Moore, regizor şi documentarist american

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.