dizabilităţi

Viral pe FB, despre copiii cu nevoi speciale: „Dragi părinți, când veți înțelege…?”

Dragi părinți, când veți înțelege că integritatea fizică și psihică a copiilor voștri este ca un fir de fum și se poate risipi într-o secundă, atunci veți aprecia eforturile unui copil cu nevoi speciale și ale părinților lor.

Copiii nu sunt răi, copiii nu discriminează!

Nu îi intoxicați! Prezența unui copil cu nevoi speciale alături de copilul dumneavoastră nu îl trage înapoi și nici nu îl deturnează de la a-si atinge potențialul. Poate doar îl ajută să își descopere umanitatea și fragilitatea ei.

În lumina evenimentelor recente cu privire la excluderea unui copil cu autism de la participarea într-o excursie școlară, simt dorința de a scrie acest lucru. Sunt copii pe care nimeni nu-i invită la zilele de naștere, de exemplu.

Există copii cu nevoi speciale, care doresc să aparțină unei echipe sportive, dar nu sunt selectați, deoarece este mai important câștigul decât omenia. Copiii cu nevoi speciale nu sunt rari sau neobișnuiți. Ei doresc doar ceea ce vor toți ceilalți: să fie acceptați!

Pot pune o întrebare?… Este cineva dispus să copieze și să insereze acest post în pagina sa (timeline), fără distribuire (share), așa cum am făcut eu din dragoste pentru un prieten care trăiește această experiență dar și pentru ca știu ce înseamnă persoane cu probleme de sănătate și cum sunt priviți…


Ai un comentariu despre acest articol? Adaugă-l

mai jos în caseta „Lasă un răspuns”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Taguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button
Close