Viorel Iuga: La vot merg oamenii, cetățenii țării, nu biserica…

Viorel Iuga, Baptist-tm.ro, 8 septembrie 2017 – Constatând că România, cu paşi mărunţi, se îndreaptă spre o normalitate democratică, unii dintre semenii noştri se întreabă: cu cine va vota biserica? Pentru liniştea tuturor, este bine să ne amintim că biserica nu va vota cu nimeni. Şi dacă unii ar dori aceasta, biserica nu votează în bloc şi nu votează alături de cineva. La vot merg oamenii, cetăţenii ţării, nu biserica. Cabina de vot, buletinul de vot şi ştampila nu sunt ale unui partid, ale unei biserici sau ale unor ONG-uri. În ziua referendumului, în cabina de vot voi fi eu, buletinul de vot, ştampila şi propria-mi conştiinţă.

Singurul care va vedea cum şi pentru ce votez va fi bunul Dumnezeu. În consecinţă, să nu ne frământe cine va vota alături de noi, ci câţi vor vota la fel ca noi. Înţelegând destul de bine realitatea românească, voi face tot ce ţine de mine ca la Referendum să se prezinte cât mai mulţi cetăţeni şi să voteze pentru familia întemeiată de un bărbat şi o femeie.

Nu voi încerca să duc la vot niciun partid, dar voi încerca să conving pe cât mai mulţi cetăţeni, indiferent care este partidul din care fac parte, să meargă la vot şi să voteze pentru normalitate. Nu voi duce la vot nicio biserică, dar voi încerca să folosesc tot ce îmi dă bunul Dumnezeu să influenţez pe cât mai mulţi cetăţeni religioşi să meargă la vot şi să voteze pentru familie. Frământarea mea nu este cine va vota în cabina în care am votat eu sau în cabinele alăturate, ci cât de mult pot face ca majoritatea cetăţenilor României să iasă la vot şi să voteze pentru familie.

Vă chem, din nou, să ne rugăm pentru ca paşii spre referendum să urmeze cursul şi ritmul normal. Vă chem să ne rugăm pentru semenii noştri şi să vorbim cu cât mai mulţi despre importanţa familiei şi importanţa referendumului. Apoi, în ziua votului, cu liniştea că ne-am făcut partea, cu respect pentru Dumnezeu şi iubire de familie, biserică şi ţară, fiecare va vota ce crede că este bine.

Reţineţi: biserica nu votează cu familia, dar cetăţenii României, cetăţenii pentru care biserica se roagă şi pe care îi poate influenţa, pot vota DA!

Viorel Iuga

Viorel Iuga este Preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.