VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obţine intacte, „e importantă dilatarea şi cooperarea pacientei”

Screen-shot-2015-08-04-at-7.22.56-AM-672x372

Scandalul vânzării de organe şi ţesuturi de la copiii avortaţi în clinicile Planned Parenthood, finanţate de la bugetul federal american, continuă în SUA, unde şi luna aceasta s-a lansat un nou video (datând din 9 aprilie 2015) din seria investigaţiei realizate cu camera ascunsă de Centrul pentru Progresul Medical de-a lungul a 30 de luni.

În această filmare, Melissa Farrell, Director de cercetare din Houston, în statul american Texas, şi coordonatoarea clinicilor Planned Parenthood din cele patru state cu ieşire la Golful Mexic, angajează negocieri pentru vânzarea de organe de copii avortaţi în al doilea trimestru de sarcină, făcând o afirmaţie care contrazice declaraţiile recente ale preşedintei Planned Parenthood, Cecile Richards, care susţinea că ţesuturile şi organele fetale sunt donate, nu vândute. Iată ce spune Melissa Farrell din Texas:

 Departamentul meu contribuie mult la linia de venituri a organizaţiei noastre aici.

La minutul 8:05, ea se declară dispusă să schimbe procedura de avort agreată, cu scopul de a obţine organe fetale intacte:

Deviem de la standardele noastre făcând aceasta.

Citeşte şi „VIDEO ŞOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămăşiţele copiilor avortaţi, vânzând pe piaţa neagră tot ce e intact

De asemenea, directoarea vorbeşte despre cum se poate camufla vânzarea de ţesuturi şi organe fetale (pedepsită de legea federală americană cu 10 ani de detenţie şi o jumătate de milion de dolari amendă) sub alte pretinse servicii de pregătire şi livrare a specimenelor:

Dacă schimbăm procesul şi putem obţine cadavre fetale intacte, putem include în buget că disecţia face atâta, divizarea pentru livrare este atâta. E doar o chestiune de definire a unor linii de buget.

Melissa Farrell vorbeşte în continuare (începând de la minutul 08:00) chiar despre un client care ar avea nevoie de

120 de specimene intacte pentru un studiu.

Din conversaţie se înţelege că trebuie livrate sub formă de trupuri întregi de copii avortaţi, din care se va obţine (minutul 08:28):

Totul: sistem nervos central, creier, rinichi, timus, ficat, splină, femur, măduvă osoasă, celule stem hematopietice, între 14 şi 22 de săptămâni de gestaţie.

Curios, cel care se pretinde posibil cumpărător întreabă care sunt scopurile de cercetare ale unui astfel de client.

Nu scrie,

răspunde Melissa Farrell, uitându-se în continuare pe lista din computer.

La sfârşitul înregistrării, o angajată a clinicii locale explică, de faţă cu Melissa Farrell, politica Planned Parenthood referitoare la vânzarea de organe şi ţesuturi fetale:

…se încurajează o participare mai mare (a Planned Parenthood în furnizarea de ţesut fetal), dar nu vrem să ieşim prea mult în faţă cu asta.

Citeşte şi VIDEO: Cea mai mare rețea de clinici pentru avort din SUA vinde ILEGAL organe de copii chiuretați. Cât costă o INIMĂ de copil

Iată transcrierea conversaţiei dintre Melissa Farrell, respectiva angajată a clinicii citată mai sus şi cel care le-a filmat, pretinzând că este un potenţial client (de la minutul 11:35). Aceasta are loc în timp ce protagoniştii „scurmă” după elemente intacte prin rămăşiţele corpului dezmembrat al unui copil avortat după 18 săptămâni de sarcină:

Angajată clinică: Aşadar, aici avem intestinele. Vedeţi?

Cumpărător: Da.

Angajată clinică: Ies cum v-am zis, organele ies foarte bine. Vedeţi că se văd toate intestinele, aproape totul este intact.

Cumpărător: Aici avem placenta.

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: Vedeţi vreodată timus?

Angajată clinică: Depinde, timusul e foarte greu. Când facem la 20-22 de săptămâni mai avem. Atunci e mult mai bine.

Cumpărător: Aha. Dar la această (vârstă de) gestaţie e mai greu să vedeţi timus?

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: La câte săptămâni e acesta?

Angajată clinică: A fost… cred că a fost o pacientă la 18 săptămâni.

Cumpărător: Şi asta? E un membru. Şi aici e o scapulă?

planned-parenthood-baby-arm-700x370 (1)

Angajată clinică: Da.
Cealaltă…cealaltă chestiune care joacă un rol fundamental în toate acestea e… ăăă, dilatarea…

Cumpărător: Exact! Exact!

Angajată clinică: …pe care o obţii… şi de asemenea dacă… în lipsă de un cuvânt mai potrivit, dacă pacienta este cooperantă în timpul procedurii.

Cumpărător: A, serios? Dar sunt sub anestezie locală, nu?

Angajată clinică: Da. Este anestezie locală, dar sunt şi momente când nu… când e la maximum şi… toleranţa (la durere) e un pic mai dificilă.
Dar, dacă sunt complet relaxate, e mai uşor să nu faci foarte multe mişcări cu forcepsul.Aşa că pur şi simplu depinde, cum am zis, depinde foarte mult de dilataţia obţinută.
Şi toate procedurile noastre la 20 de săptămâni trec prin două stadii de dilatare. Aşa că, de obicei, în această procedură, colul are uşor vreo 3 centimetri. Ce facem în sala de operaţii este că îi aranjăm (fetuşii), ca să facem socoteală dacă este (scos) totul, după care se pune totul în recipient, se sigilează şi se împachetează…
Pentru că noi colectăm multe mostre pentru cazurile de atac sexual, şi ştiţi că în acest caz e diferit, e placentă şi un os lung. Dar procedura de colectare e mai curată, diferită de aceasta.

Cumpărător: Şi aceşti globi oculari sunt buni în acest stadiu, începi să ai mult epiteliu de pigment retinal…

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: …care este în spate. Pe care l-aţi mai colectat şi înainte.

Angajată clinică: Da, tot. Orbitele sunt atât de simple, cam în 95% din cazuri.

Cumpărător: Sunt uşor de găsit, chiar şi în stadiile timpurii.

Angajată clinică: Da, ies fără probleme.

Cumpărător: Câte pe lună? În ce stadiu de gestaţie? Între 14 şi 16, sau…?

Melissa Farrell: Nu. Patru luni, de la săptămânile 16-22. Una dintre ele a venit de la (Universitatea) Columbia (de la departamentul de planificarea reproducerii, care a contribuit la fundamentarea produsului contraceptiv Essure, care a schilodit multe femei americane – n.n.), cercetătoare activă. Este foarte versată în ceea ce trebuie să facă.

Cumpărător: Adică să schimbe puţin?

Melissa Farrell: Da. Deja s-a vorbit cu Deb Nucatola de la PPFA (Senior Director pentru întreaga reţea de clinici Planned Parenthood – n.n.) şi toată lumea de acolo, pentru că donarea de ţesuturi diferă foarte mult de la un stat la altul, aşa că Planned Parenthood nu poate să aibă o politică standard în domeniu

Angajată clinică: Am fost la Ziua Pacientului, când Kristen Flood (Director Asociat Planned Parenthood) a vorbit de colectare fetală şi celelalte.

Melissa Farrell: A, da? Interesant. Îţi aminteşti când am fost acolo prima dată? Trebuie să ai formularul ăsta şi ăsta… Era foarte specific.

Angajată clinică: Da… Nu, asta spunea şi Kristen. Că se încurajează o participare mai mare (a Planned Parenthood în furnizarea de ţesut fetal – n.n.), dar nu vrem să ieşim prea mult în faţă cu asta.

Melissa Farrell: OK. Mişto. Şi ai vreo idee de ce clinicile afiliate din Texas cred că este ilegal?

Pentru a explica de ce aceste ţesuturi şi organe au căutare atât de mare, e bine de ştiut că, de exemplu, injectarea de celule din timusul fetal, combinată cu cea de celule hepatice, poate îmbunătăţi simptomele persoanelor care suferă de alimfocitoză şi alte boli autoimune rare.

Desigur, aceasta nu scuză o practică ilegală şi lipsită de etică precum vânzarea de ţesut şi organe fetale de către clinicile respective. Pe 29 iulie 2015, Abby Johnson, activistă pro-viaţă şi o predecesoare mai veche a Melissei Farrel în postul de directoare a reţelei de clinici de avort Planned Parenthood din cele cinci state cu ieşire la Golful Mexicului, a depus mărturie în Senatul Statului Texas, estimând că această entitate procura venituri în valoare de circa 120.000 de dolari pe lună din astfel de activităţi.

Citeşte şi „Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă şocant cu Margaret Sanger, fondatoarea Planned Parenthood

Organizaţia Centrul pentru Progresul Medical a lucrat 30 de luni la această anchetă care vizează practicile ilegale şi lipsite de etică ale celei mai mari reţele de clinici de avort din SUA, care este finanţată cu peste o jumătate de miliard de dolari pe an din banii contribuabilului american. Videoclipurile au revoltat senatorii şi congresmenii, care au iniţiat o procedură de interzicere la nivel federal a finanţării clinicilor afiliate Planned Parenthood. Însă democraţii s-au opus şi iniţiativa legislativă a căzut. Dar aceasta nu a putut opri începerea de investigaţii în zece state americane şi retragerea finanţării publice pentru clinicile afiliate Planned Parenthood în trei state: Alabama, Louisiana şi New Hampshire.

StemExpress, o companie cu cifra de afaceri de milioane de dolari, care intermediază furnizarea de sânge uman, celule stem şi ţesut uman fetal şi adult obţinut de la clinici, a cerut şi a obţinut un mandat judecătoresc de interdicţie a furnizării videoclipurilor, dar acestea au continuat să apară.

Directorul de Proiect de la Centrul pentru Progresul Medical, David Daleiden, a declarat: „Avem aici al cincilea membru din conducerea Planned Parenthood care vorbeşte despre vânzarea de organe fetale fără nicio legătură cu costurile aşa-zisei «donări» de ţesuturi. Nu mai paote fi negată conspiraţia sistemică din interiorul orgnaizaţiei Planned Parenthood de a se sustrage legii şi a face bani din ţesuturi de fetuşi avortaţi. Oricine se uită la aceste filmări ştie acum că Planned Parenthood este implicată în practici barbare şi abuzuri ale drepturilor omului care trebuie să înceteze. Nu există nici un motiv ca această organizaţie, care practică metode ilegale de avort, vinde organe de bebeluşi şi comite atrocităţi împotriva umanităţii să mai primească peste 500 de milioande de dolari anual din banii plătitorilor de taxe”.

Urmăreşte toate videoclipurile, inclusiv în versiune needitată, aici.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.