VIDEO şi transcriere. Kim Davis, funcţionar public arestat în SUA pentru că nu a vrut să oficieze „căsătorii” homosexuale: „Vreau să le dau românilor speranţa că pot rămâne puternici, că pot să susţină ceva fără să fie împotriva unui grup de oameni”


Stiripesurse.ro a realizat un interviu cu Kim Davis, celebra funcţionară din SUA care a fost arestată în 2015 pentru că a refuzat să oficieze căsătorii homosexuale. În prima jumătate a lunii octombrie 2017, ea s-a aflat în România pentru o serie de conferinţe susţinute împreună cu a avocatul ei, Harry Miheţ, care este de origine română.


Reporter: Aţi refuzat în 2015 să oficiaţi căsătorii între persoane de acelaşi sex şi aţi stat chiar în închisoare timp de cinci zile. După evenimentele de atunci, aţi ajuns celebră, internetul este plin de informaţii despre dumneavoastră. Dincolo de miile de articole apărute în presă, ce ar trebui să ştie românii despre dumneavoastră?

Kim Davis: Românii ar trebui să ştie că iubesc poporul român, iubesc România. Ar trebui să ştie că există speranţă, că au o oportunitate de a lăsa o moştenire copiilor şi nepoţilor lor.

Reporter: De ce vă aflaţi în România? De ce aduceţi dumneavoastră mesajul acesta?

Kim Davis: În acest moment se pregăteşte un referendum prin care românii pot pune căsătoria naturală în Constituţie. Rolul meu aici este de a lansa un avertisment. Pentru că SUA nu au avut căsătoria între un bărbat şi o femeie în Constituţie, libertatea mea religioasă a putut fi călcată în picioare.

Reporter: Trăim într-o lume în care mulţi oameni nu mai consideră că valorile moral-creştine sunt valabile, Biblia nu este o autoritate pentru părţi importante din populaţie. Cum i-aţi explica unui necredincios faptul că susţineţi referendumul?

Kim Davis: Dacă oamenii nu cred în Biblie, e alegerea lor, dar şi ei au familii pe care trebuie să le protejeze. Această chestiune are implicaţii mult mai profunde decât realizează ei.

Reporter: [Aţi fost numită] extremistă, homofobă. Inclusiv o parte din presa din România a adoptat acest tip de discurs (…). Cum vă simţiţi şi cum răspundeţi unor asemenea atacuri?

Kim Davis: Sunt doar cuvinte şi vin din partea unor oameni care nu mă cunosc. O să răspund fiecărei acuzaţii pe rând şi la final puteţi trage singur concluzia.

Un homofob este cineva care se teme de homosexuali. Să vă spun despre o prietenă a mea, care a venit la mine în birou şi m-a întrebat: „Kim, ce se întâmplă?” Şi-am spus: „Se pare că sunt pe cale să pierd toate lucrurile pentru care am muncit şi pe care le-am avut în viaţa mea.” Şi ea mi-a spus: „Kim, ştii ce stil de viaţă am.” Este lesbiană. Şi i-am spus: „Da, ştiu, dar te iubesc oricum.” Şi ea mi-a spus: „Kim, tu mergi pe drumul tău. Dacă o singură persoană ajunge să-l cunoască pe Hristos prin toate acestea, nu va fi fost în zadar.” Ea m-a mai întrebat: „Ce ai tu fără să fi primit de la Dumnezeu?” Şi a adăugat: „Pe această chestiune, putem fi de acord că nu suntem de acord şi să ne respectăm în continuare.” Am îmbrăţişat-o, i-am spus că o iubesc. Chiar a venit la mine în birou să-mi ceară să mă rog pentru ea când a avut o problemă de sănătate.

Am un alt prieten homosexual care m-a sunat să mă întrebe: „Kim, ai nevoie să vin la tine? Eu şi Alan (partenerul homosexual al prietenului – n.r.) putem să venim. Venim să fim alături de tine. Nu este corect ce îţi fac.” Şi i-am răspuns: „Nu, nu vreau să vii, nu vreau să fii la mijloc în toată această poveste.”

Să trecem la acuzaţia că aş fi bigotă. Un bigot crede că este mai bun decât oricine altcineva, are convingeri despre persoane pe care nu le cunoaşte. Ceea ce oamenii trebuie să înţeleagă este că suntem toţi făcuţi după chipul lui Dumnezeu, indiferent dacă o crezi sau nu. Suntem toţi creaţi în mod minunat. Pentru mine, problema nu au fost niciodată homosexualii şi lesbienele. Îi iubesc pe toţi oamenii. Pot să fac o distincţie între om şi păcatul lui. Pot să te iubesc pentru că ai un suflet, dar nu poate să-mi placă şi comportamentul păcătos care va duce sufletul tău în iad.

Mi s-a mai spus că sunt ipocrită. Acestea trei – homofobă, bigotă şi ipocrită – sunt cuvintele ceva mai civilizate care mi s-au spus. Oamenii îmi spun că sunt ipocrită când se referă la trecutul meu. Am eşuat lamentabil înainte să-l cunosc pe Dumnezeu. Eu sunt prima care recunoaşte acest lucru. Dar ceea ce oamenii trebuie să înţeleagă este că viaţa mea a fost schimbată pentru totdeauna în 2011, prin dragostea lui Dumnezeu. Când renunţi în sfârşit la toate lucrurile pe care le doreai pentru a te mulţumi pe tine însuţi şi viaţa ta e la pământ, Dumnezeu te poate ridica din groapă. Eu îmi săpasem o groapă, am întreţinut-o cu propriile mele mâini, dar Dumnezeu, în mila şi harul său, a văzut ce dezastru eram. Deci când oamenii mă numesc ipocrită, ei nu reuşesc să înţeleagă că am fost transformată. Cuvântul lui Dumnezeu spune că suntem făpturi noi în Hristos. Deci sunt o ipocrită? Nu. Sunt o persoană iertată. Şi iertarea aceasta este disponibilă pentru oricine.

Reporter: Cei care se opun referendumului afirmă că România se depărtează de valorile occidentale, că de acţiunile Coaliţiei pentru Familie ar profita Putin şi Rusia. Cum vedeţi dvs. această acuzaţie?

Kim Davis: Cred că familia naturală trebuie să fie protejată. În ceea ce mă priveşte, vreau să le dau românilor speranţa că pot rămâne puternici, că pot să susţină ceva fără să fie împotriva unui grup de oameni. Poţi să fii pentru ceva, pentru familia tradiţională, fără să fii împotrivă, fără să urăşti pe cei care au un stil de viaţă diferit.

Reporter: Aţi candidat şi aţi fost aleasă în funcţie din partea Partidului Democrat. Cum aţi ajuns în această situaţie, în condiţiile în care Partidul Democrat susţine unele principii total diferite de ale dumneavoastră?

Kim Davis: M-am născut într-o familie de democraţi. Era o tradiţie de familie. Când eu am intrat în partid, democraţii susţineau muncitorii şi familia. Am fost întotdeauna pro-viaţă. Prin tot ceea ce s-a întâmplat, niciun politician democrat nu a fost alături de mine, niciun democrat nu mi-a luat apărarea. Chiar şi în calitate de democrată, de multe ori am votat republicani în alegerile generale pentru că am votat persoana care mi se părea cea mai potrivită. Nu eu am părăsit Partidul Democrat, ci Partidul Democrat m-a părăsit pe mine cu mult timp în urmă.

VIDEO


Citeşte şi transcrierea interviului paralel realizat cu Harry Miheţ, avocatul lui Kim Davis


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns