VIDEO. Senatul adoptă legea care prevede obligativitatea vaccinării universale. Marşuri de protest în toată ţara: „Libertatea este un drept. Vaccinarea este o alegere”

Foto: Facebook.com/ProDeciziiInformate

În weekendul 21-22 octombrie 2017 au avut loc în toată ţara marşuri de protest împotriva legii care prevede obligativitatea vaccinării universale şi instituie penalităţi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii.

La Bucureşti au protestat circa 1.000 de persoane.

Subliniez că este foarte important ca deciziile ce se iau pentru viaţa noastră, să rămână ale noastre,

a declarat tenorul Vlad Miriţă, prezent la acţiune.

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei „Pro Consumatori”, a declarat:

În acest proiect de lege posibilitatea constatării unei epidemii a fost lăsată la latitudinea Institutului Naţional de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că câţiva funcţionari vor decide dacă există o epidemie şi în felul acesta va fi vaccinată întreaga populaţie. De doi ani, Comitetul Naţional de Vaccinologie a fost desfiinţat, acela funcţiona în baza opiniei mai multor comisii de specialitate, cum ar fi Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecţioase, Comisia de Medicină a familiei ş.a.m.d. Era mult mai util acel Comitet Naţional de Vaccinare decât forma actuală prevăzută de lege prin care se limitează numărul specialiştilor angrenaţi în constatarea unei epidemii şi implicit în procesul de vaccinare a populaţiei. Din păcate, dezbaterea publică care s-a organizat pe marginea acestui proiect de lege nu a fost una democratică… ceea ce demonstrează că undeva există nişte interese.

Senatul, prima cameră sesizată, a adoptat deja legea, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaţilor. Singura modificare notabilă faţă de varianta trimisă de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinării să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fără a se prevedea însă o altă dată.

VIDEO


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns