bioeticălibertate de conștiințăvaccinuri

VIDEO. Senatul adoptă legea care prevede obligativitatea vaccinării universale. Marșuri de protest în toată țara: „Libertatea este un drept. Vaccinarea este o alegere”

Foto: Facebook.com/ProDeciziiInformate

În weekendul 21-22 octombrie 2017 au avut loc în toată țara marșuri de protest împotriva legii care prevede obligativitatea vaccinării universale și instituie penalități pentru părinții care nu-și vaccinează copiii.

La București au protestat circa 1.000 de persoane.

Subliniez că este foarte important ca deciziile ce se iau pentru viața noastră, să rămână ale noastre,

a declarat tenorul Vlad Miriță, prezent la acțiune.

Costel Stanciu, președintele Asociației „Pro Consumatori”, a declarat:

În acest proiect de lege posibilitatea constatării unei epidemii a fost lăsată la latitudinea Institutului Național de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că câțiva funcționari vor decide dacă există o epidemie și în felul acesta va fi vaccinată întreaga populație. De doi ani, Comitetul Național de Vaccinologie a fost desființat, acela funcționa în baza opiniei mai multor comisii de specialitate, cum ar fi Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecțioase, Comisia de Medicină a familiei ș.a.m.d. Era mult mai util acel Comitet Național de Vaccinare decât forma actuală prevăzută de lege prin care se limitează numărul specialiștilor angrenați în constatarea unei epidemii și implicit în procesul de vaccinare a populației. Din păcate, dezbaterea publică care s-a organizat pe marginea acestui proiect de lege nu a fost una democratică… ceea ce demonstrează că undeva există niște interese.

Senatul, prima cameră sesizată, a adoptat deja legea, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților. Singura modificare notabilă față de varianta trimisă de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinării să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fără a se prevedea însă o altă dată.

VIDEO


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 

Taguri

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *