avort

VIDEO. New South Wales (Australia) ar putea legaliza avortul până în a noua lună de sarcină. Protest cu imnuri ortodoxe și bătăile inimii unui copil nenăscut amplificate la megafon

Mii de persoane au protestat pașnic marți seară la Sydney împotriva unui proiect de lege care ar legaliza în statul australian New South Wales avortul la cerere din orice motiv până în luna a șasea de sarcină, precum și avortul cu aprobarea a doi medici până în ultima lună de sarcină.

Parlamentarilor li s-a înmânat deja o petiție cu 77.000 de semnături care se opune proiectului de lege. Votul final va avea loc în parlamentul local pe 17 septembrie 2019.

La eveniment, dr. Catherine Lennon, un medic din Syndey, a amplificat, cu ajutorul unui ecograf portabil, bătăile de inimă ale unui bebeluș nenăscut din burtica unei mame. Ea a declarat că legea propusă ar permite personalului medical să lase să moară copiii care se nasc vii în urma procedurilor eșuate de avort în ultimul termen de sarcină. Dr. Lennon a arătat că în statul australian Victoria exact aceasta s-a întâmplat după o lege similară votată în 2008. Proiectul de lege interzice și obiecția de conștiință a farmaciștilor, medicilor și asistenților medicali, care vor fi obligați să participe la pruncucidere prin eliberarea de trimiteri către alți medici care fac avorturi sau prin obligarea lor să furnizeze medicamente care induc avortul.

La protestul de marți au fost prezenți numeroși credincioși și clerici ortodocși, în frunte cu Arhiepiscopul grec Macarie al Australiei, care le-a vorbit celor prezenți, subliniind că „nicio lege nu ar trebui să înlăture dreptul copilului la viață, cu atât mai puțin să îl înlăture într-un mod atât de barbar”, și că, potrivit învățăturii creștine viața începe din momentul conceperii copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„New South Wales a abolit pedeapsa cu moartea în 1955. Acum, aceasta este reintrodusă”, a declarat ierarhul grec, citat de Neo Kosmos.

La un moment dat, la inițiativa ortodocșilor, toți cei prezenți au început să intoneze cântarea „Kyrie eleison” („Doamne miluiește”), cu corespondentul ei în engleză, „God, have mercy”.

https://www.facebook.com/simeon.boikov/videos/10162229562310597/
Surse: LifeSiteNews.com, Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button