adopţie

VIDEO. Mătușa biologică a Sorinei își dorește ca fata să stea la familia Șerămăt: „Sunt oameni ca lumea! Ce poftea Sorina, aia avea!”

Înainte ca Sorina să ajungă la familia Șerămăt, mătușa biologică a Sorinei, care are șase copii, și-ar fi dorit să o crească pe Sorina alături de fiica ei, Maria, dar autoritățile nu i-au dat-o, pentru că avea toaleta în curte și… prea mulți copii!

„Cum a putut să o dea la americanul acesta și mie nu?”, se întreabă femeia.

Mătușa spune că își dorește foarte mult ca fata să rămână la familia Șerămăt din Baia de Aramă. „Sunt oameni ca lumea! Ce poftea Sorina, aia avea! S-o lase acolo dacă nu ne-o dă”, spune mătușa ei.

Femeia a mai relatat o discuție dintre sora ei, Loredana, mama biologică a Sorinei, și Sorina, care a avut cu ceva timp în urmă:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„I-a spus: «Mami, io-s învățată aciia, m-au crescut oamenii ăștia. Știu că ești mama mea naturală, dar oamenii ăștia m-au crescut.» Și Loredana zisă: «Bine, ok, Sorina, stai la oamenii ăști și, când poți, la 18-19-20 de ani, vii la mine acasă, Mami. Știi unde să tragi, eu sunt mama ta.»”

Din relatările mătușii se înțelege că tatăl biologic al Sorinei a fost cel care a decis abandonarea fetiței în mâinile statului. Ulterior, nu se știe în ce condiții, mama biologică, deși își dorea fetița înapoi, a fost decăzută din drepturile părintești.

Redăm mai jos transcrierea integrală a declarațiilor pe care mătușa biologică a Sorinei le-a făcut pentru reporterii de la România TV.

VIDEO

https://youtu.be/7e1wqhasnCU?t=3650

Transcriere integrală

„Și după ce am făcut actele alea la primărie, nu ne-a mai trimis nimic. Le-a fost frică că ne ducem și umblăm și luăm fata… Eu voiam ca s-o iau. Dacă nu, să rămână la oamenii ăștia, la Șerămăt, Șerămăt Mariana. Sunt oameni ca lumea, am fost acolo și am văzut situația lor. Fata grijită, mâncată, spălată, dusă la școală. Ce poftea Sorina, aia avea! S-o lase acolo, dacă nu ne-o da nouă. S-o lase la Șerămăt Mariana. Sunt oameni ca lumea, oameni cumsecade.

Șase copii am crescut. Curați. Spălați la albie, nu la dușuri. Dar copiii mei mâncați, grijiți, spălați, nu sunt bolnavi. Așa puteam să cresc și pe Sorina, pe nepoțica mea.

Că cică nu avem condiții, că am prea mulți copii. Păi da creștea și ea tot unde crescură ăștia toți șase. Sorina vrea să rămână la familia asta, la Șerămăt Mariana. I-a spus: «Mami, io-s învățată aciia, m-au crescut oamenii ăștia. Știu că ești mama mea naturală, dar oamenii ăștia m-au crescut.» Și Loredana zisă: «Bine, ok, Sorina, stai la oamenii ăști și, când poți, la 18-19-20 de ani, vii la mine acasă, Mami. Știi unde să tragi, eu sunt mama ta.» Nu a abandonat-o ea, a abandonat-o taică-său de la Plopi, Mehedinți. El a abandonat-o, nu sora mea. A dat-o de la un an și două luni. Ea a vrut ca s-o ia-napoi, dar cică a căzut din drepturile părințești cică. Și după aia am făcut eu acte ca s-o iau, dar dacă nu s-a putut, nu s-a putut. Barem s-o lase la Șerămăt Mariana, atâta le rog frumos din tot sufletul. văzurăm. Dacă eu nu mâncai nimic ieri, nici eu, nici mama… o țînurăm numai în plâns… nici nu mai îmi venea să gătesc la ăștia mici ai mei… Numai în plâns am ținut-o și eu, și mama. Cum să nu ne doară? E nepoțica noastră, cum să nu ne doară? Aștept să vină copilul, bărbatul, să mă duc să umblu să ne luptăm și noi pentru așa ceva. Nu lăsăm așa ușor, nu lăsăm. Nu. S-o lase barem la oamenii ăștia, că sunt oameni ca lumea. Atâta le rog din suflet: să se lupte, să vede ce face să se lupte, să vede ce face, s-ajute fata asta să nu plece din țară, atâta ne rugăm ”

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button