VIDEO. Liderul Cultului Musulman din România le aminteşte seculariştilor că Europa are şi va trebui să rămână cu valori creştine!

de Ştefania Armanca

Discursul liderului Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, la conferinţa de lansare a Laboratorului de Sociologia şi Geopolitica Religiilor, intitulată „Dumnezeu îşi ia revanşa? Geopolitica religiilor azi”, poate fi şocant pentru secularişti.

Cum să spună un lider musulman nu doar că Europa are rădăcini creştine – ceea ce liderii europeni nu au vrut să treacă în Tratatul de instituire a unei Constituţii pentru Europa, ci că Europa trebuie să şi rămână cu aceste valori?

Răspunsul este simplu: este un minoritar echilibrat, care îşi dă seama că distrugerea majorităţii va da naştere unei anarhii în care minoritarii ar fi automat vulnerabili. Înţelege ceea ce seculariştii nu înţeleg: distrugerea identităţii creştine a Europei înseamnă distrugerea Europei, inclusiv a lor…

Vreau să afirm în faţa dumneavoastră: Europa are şi va trebui să rămână cu valorile creştine. Permiteţi-mi să fac o comparaţie: o Uniune Europeană fără valori spirituale, după părerea mea, este ca un copil la vârsta de 13 ani abandonat de ambii părinţi. Din nefericire, la ora actuală, se încearcă ca ţările europene să nu mai respecte valorile spirituale. Se încearcă o îndepărtare a europenilor de la propriile valori creştine. Nu vreau să fiu interpretat greşit, nu vreau să afirm pe viitor o mare parte din Europa va fi dominată de musulmani, dar pentru a promova valorile creştine este nevoie de o unitate între toate cultele creştine. Este nevoie de o unitate între toate cultele care se respectă unele pe celelalte. Şi aici mă refer şi la cultul mozaic, şi la cultul musulman. Noi suntem deschişi pentru această colaborare. Susţinem promovarea valorilor spirituale în rândul societăţii europene şi în rândul societăţii româneşti.

Ceea ce mă bucură pe mine personal este faptul că încă poporul român este un popor care îşi practică valorile sale tradiţionale. Cu toate că, din nefericire, la ora actuală, şi la noi în ţară au apărut idei şi grupuri de persoane care ne fac pe noi să ne îndepărtăm de aceste valori. Rolul nostru, al tuturor cultelor, este de a nu lăsa societatea într-un asemenea derapaj. O societate fără valori spirituale, o societate fără credinţă este precum nu ar mai exista şi ar permite mult mai uşor radicalizarea din partea acestor imigranţi.

VIDEO


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns