VIDEO: La o școală din Pitești, părinții refuză integrarea unui copil cu tulburări de spectru autist. Responsabilii școlari și psihologul spun că elevul nu reprezintă un pericol

Și în cursul zilei de 18 octombrie, pentru a doua zi consecutiv, elevii din clasa 7-a, au refuzat să stea la ore alături de colegul lor diagnosticat cu ADHD. Conducerea şcolii dezaprobă ferm protestul.

ALIN VLAD, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti: „Trebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la şcoală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ţinut şi ieri şi azi şi s-au pus absenţe pentru elevii care nu au venit la ore.”

La fiecare 10 absenţe nemotivate, copiilor li se va scădea un punct din nota la purtare. Cu toate acestea, părinţii nu vor să renunţe la demersul lor.

Iuliana Pârvu, preşedinta comitetului de părinţi: „Cu nota scăzută la purtare îşi vor pierde bursele, dar asta este, ne vom asuma şi asta.”

protest

Elevul respins de colegi merge deja la psiholog.

Narcis Sima, psiholog: „În momentul actual nu prezintă o întârziere în dezvoltarea cognitivă. În opinia mea, minorul nu prezintă un pericol social.”

Colegii de clasă spun însă că băiatul este agresiv cu ei, fizic şi verbal.

Irina Gruia, psiholog: „Respingerea este trăită cu multă tristeţe, cu multă agresivitate în interior, cu tensiune, cu sentimentul de nedreptate. În cazul copiilor cu ADHD, acest dezechilibru este trăit mult mai intens.”

Inspectoratul şcolar a încercat să medieze conflictul, dar fără rezultat.

Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeş: „Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinţii către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă faţă de colegul lor.”

Din păcate, şcoala românească nu este pregătită să gestioneze astfel de situaţii. O recunosc şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei: „Din păcate, nu toţi profesorii au competenţele necesare pentru a gestiona astfel de situaţii, şi pentru a gestiona într-un mod cât mai pedagogic şi firesc cu putinţă integrarea copiilor în învăţământul de masă. Pentru că trebuie spus foarte clar: aceşti copii trebuie să îşi găsească locul într-o clasă.”

Sursa: Digi24 TV

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.