VIDEO. Irlanda: Dublinul se pregăteşte pentru al 11-lea Marş pentru Viaţă

13557765_10153838582549150_7529097158852901122_n

Foto: Facebook.com/Allirelandrallyforlife

Irlanda este unica ţară europeană a cărei Constituţie protejează dreptul la viaţă al copilului nenăscut – chiar şi în caz de viol sau dizabilităţi grave ale copilului. Constituția irlandeză consfințește dreptul egal la viață pentru copilul nenăscut și mama sa prin ceea ce se numește Amendamentul 8.

Deloc întâmplător, această ţară stă cel mai bine în Europa la nivelul de sănătate maternă al populaţiei.

Însă în ultimii ani această stare de fapt este sub constant atac ideologic, cerându-se insistent, de către entităţi externe, sau la sugestia şi cu sprijinul acestora, eliminarea respectivei prevederi constituţionale. La finele anlui 2016, amendamentul 8, introdus prin Referendum în 1983, a fost atacat de o parte a societății civile, iar acum se încearcă organizarea unui alt referendum, care să schimbe legea fundamentală a țării pentru a face avortul la cerere mai accesibil.

De aceea, pe 1 iulie 2017, susţinătorii vieţii sunt chemaţi la un nou Marş pentru Viaţă care să le arate parlamentarilor irlandezi că alegătorii lor susţin în continuare Amendamentul 8 şi că propunerea ONG-urilor nu are susţinere populară.

Între timp, noi am găsit o mulţime de fotografii de la Marşul pentru Viaţă România pe Timeline-ul Marşului pentru Viaţă de la Dublin! Se pare că ne oferim reciproc inspiraţie. Pe când un Marş pentru Viaţă coordonat la nivel european?

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.