VIDEO. Gemeni operaţi în burta mamei la 22 de săptămâni: 100% umani şi 100% vii

gemeni

Viaţa începe înainte de naştere. Imaginile filmate cu ajutorul mijloacelor tehnice de imagistică în timpul unei operaţii realizate în 2014 arată că orice copil nenăscut este 100% uman, 100% viu şi 100% demn de aceleaşi drepturi de care ne bucurăm şi noi.

Asociaţia Britanică pentru Gemeni şi Naşteri Multiple (Twins and Multiple Births Association – Tamba) a filmat o operaţie in utero realizată la Spitalul St. George din Londra la 22 de săptămâni de sarcină – vârstă la care legea din Marea Britanie încă permite avortul.

Operaţia a corectat o problemă medicală la doi gemeni: Sindromul Transfuzor-Transfuzat (TTTS), care apare în 10-15% din sarcinile cu gemeni identici şi le poate fi fatală în 60-100% din cazuri (în funcţie de gravitatea sindromului). Pe limba profanilor, se manifestă prin trecerea sângelui de la unul din fraţi spre celălalt: primul nu se dezvoltă suficient, iar al doilea va avea probleme cu inima.

Captura de ecran prezintă feţişoara unuia dintre fraţi aşa cum apare în filmarea care demonstrează umanitatea acestor copii nenăscuţi – de la degeţelele picioarelor şi până la unghiuţele de la mâini. De asemenea, se văd buzele strânse, coatele şi mânuţele pe care le ridică pentru a-şi atinge capul.

VIDEO:

Sursa: LifeNews

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.