avort

VIDEO. Cum au sărbătorit argentinienii căderea proiectului de lege care ar fi legalizat avortul la cerere

Pe 9 august 2018 Senatul Argentinei a votat, în calitate de cameră decizională, cu 38 de voturi la 31, împotriva proiectului de legalizare a avortului la cerere în această țară. Legea ar fi legalizat avortul electiv până la 14 săptămâni de sarcină, dar și în stadii târzii ale sarcinii dacă se constatau diformități ale copilului nenăscut sau dacă se putea presupune că „sănătatea psihologică” a mamei ar fi avut de suferit.

Dacă legea ar fi trecut, Argentina ar fi devenit cea de a treia țară sud-americană care a legalizat avortul la cerere, după Cuba și Uruguay.

Constituția argentiniană protejează dreptul la viață al copilului nenăscut, iar mișcarea civică de apărare a dreptului la viață pentru acești copii a fost amplă înaintea votului final. Au avut loc marșuri pro-viață în toată țara, la care au participat milioane de argentinieni, cetățenii au depus emoționante mărturii pro-viață online și la Parlament, în timp ce medicii au semnat petiții adresate parlamentarilor și și-au depus halatele albe în fața clădirii Legislativului.

Proiectul de lege a fost aprig susținut de entități externe precum Banca Mondială și organizații ca International Planned Parenthood Federation (gigantul mondial al avortului, încă finanțat din bani publici de SUA) sau Amnesty International (care promovează, printre altele, legalizarea prostituției, a căsătoriei homosexuale și a avortului).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

María Amelia Moscoso Cardoso, cunoscută în Argentina sub porecla afectuoasă de Memé, care coordonează căminul maternal pentru femei în criză de sarcină Bethlehem Porta, a declarat, pentru LifeSiteNews că, din momentul în care s-a aflat despre noul proiect de lege, toate organizațiile din țară, dar și simplii cetățeni și familiile lor au început să se implice civic, afirmându-și opoziția la inițiativă.

Mobilizarea la firul ierbii a fost uimitoare, cu cetățeni de cele mai diverse vârste implicați, de la adolescenți la familiști de 30-40 de ani și vârstnici, iar sloganurile pozitive alese au reușit să îi unească pe toți:

Să salvăm ambele vieți!

María Amelia Moscoso Cardoso, activistă pro-viață și salvatoare de copii nenăscuți și mame în criză de sarcină, a mai declarat, citată de LifeSiteNews:

Ceea ce s-a întâmplat în țara noastră ne-a surprins pe toți, de la cei implicați în activități pro-viață la cei care s-au implicat de curând… tineri, adulți, catolici, evangelici, atei, profesori, avocați, medici… cheia a constat în renunțarea la diferențele care ne despărțeau și lucrul pentru chestiunile care ne unesc. Aceasta este cheia, este necesar și posibil. Încă nu-mi revin din uimire. Până de curând, nici nu aș fi îndrăznit să visez să-mi văd țara unită pentru viață. Până de curând, eram convinsă că activismul pro-viață era specific unei minorități.

VIDEO. Reacția străzii la aflarea veștii că proiectul de lege a căzut

VIDEO. Cum a ieșit Argentina în stradă pentru viață

VIDEO grandios. Argentina: 3,6 milioane de participanți la al doilea Marș pentru Viață din 2018

FOTO: Sute de mii de participanți la Marșul pentru Viață 2018 din Argentina

Peste 650.000 de argentinieni cer la Buenos Aires protejarea vieții copilului nenăscut

Mii de juriști și sute de mii de argentinieni le scriu parlamentarilor că viața copilului nenăscut este protejată de Constituția țării

Mii de argentinieni spun Parlamentului: „Avortul este o tragedie, nu un drept”

Argentinian conceput prin viol, către mama biologică: „Îți mulțumesc că nu m-ai avortat”. Află răspunsul mamei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button