VIDEO-clipuri marca USR: „Liberalii” anti-referendum se luptă cu „popularii” pro-referendum. Care din ei vor da linia partidului?

de Alina Georgescu

În prezent, în USR există două tabere care se luptă pentru clarificarea poziţionării acestei formaţiuni cu privire la referendumul pentru căsătorie. Cele două tabere au început campania internă în pregătirea votului intern pentru această poziţionare.

Tabăra din USR aşa-zis „populară”, sau „tradiţională”, susţine familia naturală ca celulă de bază a societăţii şi înţelege să îşi exprime această poziţie prin susţinerea referendumului iniţiat de Coaliţia pentru Familie (referendumul propune clarificarea definiţiei căsătoriei în Constituţie pentru a o aduce fără urmă de echivoc în conformitate cu principiul familiei naturale şi cu prevedereile legislative din Codul Civil al României).

Clipul video al „popularilor”:

  • nu foloseşte sigla USR, deoarece respectă faptul că USR nu a trecut încă prin procesul intern de vot pentru adoptarea unei poziţionări în această chestiune
  • se concentrează pe aspecte demografice şi nevoia României de a susţine femeia şi copilul, indiferent dacă aceştia se află în familii cu doi părinţi sau monoparentale

Tabăra din USR aşa-zis „liberală” susţine că nu e nevoie ca în Constituţie să fie schimbată definiţia vagă a căsătoriei (de„uniune între soţi”) cu definiţia de „uniune între un bărbat şi o femeie”. Motivul lor este că această clarificare, susţinută de Coaliţia pentru Familie, care a iniţiat procedura de referendum, ar consolida conceptul de familie pe care ei o numesc „tradiţională” şi despre care cred că s-ar opune conceptului de „familie modernă”, în care ambii membri ai cuplului îşi asumă acelaşi tip de roluri. Ca şi adepţii ideologiei feministe şi neomarxiste, ei numesc aceasta „egalitate” (deşi, în realitate este un fel de eradicare a diversităţii cuplului şi a diferenţelor care definesc persoanele care îl alcătuiesc).

O scurtă observaţie ar fi că, deşi unele mijloace de informare de la noi numesc aceasta „liberalism”, atitudinea este mai degrabă una anti-liberală, sau „iliberală” (termen favorit al unor neomarxişti progresişti), deoarece este însoţită de susţinerea ideii că ar fi de prisos organizarea unui referendum care ar lăsa libertate de exprimare voinţei populare în această chestiune (cei mai mulţi deputaţi care au votat împotrivă sau s-au abţinut la aprobarea iniţiativei de referendum a Coaliţiei pentru Familie au provenit din USR).

Clipul video al „liberalilor”:

  • foloseşte sigla USR, încercând să creeze impresia că întreaga formaţiune a adoptat această viziune
  • echivalează dreapta cu non-conservatorismul, europenismul şi modernitatea
  • preia unele clişee ale extremei stângi, sugerând că susţinerea familiei naturale ca celulă de bază a societăţii şi iniţaitiva pentru referendum a Coaliţiei pentru Familie ar veni mână în mână cu ignorarea drepturilor femeii şi ale copilului

Sergiu Moroianu: „USR este obligat prin propriile promisiuni pre-electorale să susțină în Parlament organizarea oricărui referendum care îndeplinește cumulativ condițiile de a fi susținut de numărul de cetățeni prevazut de lege și de a fi validat de către Curtea Constituțională”

Nicuşor Dan: „Nu cred că sunt mulți hotărâți ca USR să se ducă în zona de progresism care se ocupă de drepturile minorităților sexule. Dacă se duce aici, USR își îngustează baza electorală”

Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Comitetul Politic Naţional USR decide să susţină proiectul de lege a parteneriatului civil

Cu Nicușor Dan eliminat din partid, USR se îndreaptă vertiginos spre Marea Epurare a „fundamentaliștilor”

OPINIE de la un cititor: „A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?”

Biroului Național USR a decis ca partidul să se poziționeze împotriva referendumului pentru modificarea Constituției

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.