dizabilităţi

VIDEO. O mână de ajutor: Doi voluntari britanici le dăruiesc brațe copiilor care se nasc fără ele

Doi voluntari britanici, Drew Murray și Stephen Davies, au fondat Team UnLimbited, o organizație caritabilă care ajută copiii născuți fără brațe să se bucure de viață. Folosind tehnologia 3-D printing, cei doi fabrică, în atelierul din spatele casei lui Stephen Davies, proteze din plastic în formă de brațe mobile ușoare și simplu de folosit.

Copiii își aleg modelul și culoarea, iar protezele arată vesele ca niște jucării din filmele fantastice cu personajele lor preferate. Costul uneia este de aproximativ 30 de dolari, iar organizația îl susține din donațiile pe care le primește. Beneficiarii își pot permite astfel să schimbe oricând proteza pe măsură ce cresc.

Stephen Davies s-a născut fără brațul stâng, iar frustrările sale legate de protezele existente pe piață și de costul lor exorbitant l-au inspirat pentru acest proiect.

Cei doi furnizează proteze doar pentru copiii din Marea Britanie, dar pe site-ul lor, Teamunlimbited.org, sunt disponibile proiectele după care se pot fabrica aceste proteze în orice parte a lumii, cu condiția să existe tehnologia de printare 3D.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO. Isabella se bucură de noul dar

Sursa: Aleteia.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button