VIDEO. 1.000 de copii din Bucureşti au pregătit ceva special pentru Festivalul de Artă Ingenuă „Surâsul copilăriei”

Afiparinte.ro, 19 noiembrie 2017 – 1.000 de copii de la Liceul Teoretic „Sfinţii Trei Ierarhi”, Grădiniţa nr. 111, Şcoala gimnazială nr. 150 şi alte opt insituţii de învăţământ din Capitală au îmbinat mai multe arte într-un un proiect cultural-educativ realizat împreună cu copii care au sindrom Down, autism şi alte dizabilităţi.

În acest scop, ei au avut parteneri Asociaţia Down Plus Bucureşti. Pe 25 noiembrie, ei îi aşteaptă pe bucureşteni să admire rezultatul muncii lor: Diaporama „Stâlpnicul şi ciocănitoarea”, animaţie realizată cu ajutorul colajelor. Festivalul de artă ingenuă „Surâsul copilăriei”, aflat la cea de a treia ediție, a fost aprobat de Primăria Capitalei și PROEDUS-CIVITAS, Centrul de Proiecte și Programe pentru Copii și Tineret din București.

Proiectul și-a propus să susțină prin activitățile sale cultura pe tărâmul educației și să pună în valoare talentul copiilor cu vocație artistică sau al celor pasionați de disciplinele științifice într-un demers educațional unic și integrat, cu o temă generoasă: „Pană-aripă-pasăre-zbor-libertate”.

Foto: Prin amabilitatea Dinu Savopol Photography

Cosmina Dragomir (foto sus), doctor în arte vizuale, profesor de artă şi autoare de cărți și instrumente didactice pentru copii, este unul din cei 16 experţi din proiect. Ea ne-a povestit despre acesta şi ne-a împărtăşit un clip video cu „the making of”:

Încercăm să smulgem copiilor tabletele şi ecranele de mobil unde dau cu unghia în sticlă şi …să-i punem să citească. Sau să rupă şi să lipească hârtie de maculatură. Sau să aline copii şi tineri cu dizabilităţi citindu-le basme sau învăţându-i să rupă sau să lipească hârtie… Sau să alerge şi să se joace ca psihopaţii. Sau să mângâie păsări ca ciudaţii… Sau să renunţe la filme proaste pentru Diafilme create de ei, ce …straniu. O mie de copii. O mie de desene/colaje/schiţe îngereşti şi ingenui.

Copiii sunt asistenţii noştri într-un demers pedagogic care foloseşte resursele lor empatice şi ludice în scopul de a transmite cunoştinţe şi conţinuturi ştiinţifice tinerilor cu tulburări de dezvoltare, Down sau autism. Noi predăm, iar copiii voluntari traduc, folosind limbajul corporal, gesturi şi sunete, se târăsc, se prefac, se prostesc.

Noi, adulţii, rămânem sobri şi fericiţi. La urmă, toţi o mie compunem DIAFILMUL. Contemporan, postmodern, că noi nu privim animaţii proaste. Din hârtie de maculatură şi ambalaje, atât, că noi nu risipim hârtia pentru care se ucid copaci.

Cine e din Bucureşti şi vrea să vadă povestea, e invitat pe 25 noiembrie 2017, orele 18:00, la Cinema Liberty Center. 

Profesoara Cosmina Dragomir, din Capitală, este autoarea manualului Arte vizuale şi abilităţi practice pentru clasa pregătitoare şi clasa I.


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.