homosexualitateMarxism cultural

Va fi schimbat ambasadorul SUA? Mesajul lui Hans Klemm de „Ziua Internațională Împotriva Homofobiei” nu a venit pe linie directă de la Washingtonul conservator

Foto: Facebook.com/bucharest.usembassy
Foto: Facebook.com/bucharest.usembassy

UPDATE: În data de 20 mai 2017, Ambasadorul Hans Klemm a fost văzut și la parada pro-homosexualitate de la București:

18556087_1202165253245457_868252439858735419_n

Mai jos, Hans Klemm, alături de Florin Buhuceanu, liderul organizației pro-homoesexualitate ACCEPT:

klemm

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

ȘTIREA INIȚIALĂ: Surse de la Washington au declarat, pentru stiripesurse.ro, că mai mulți senatori și congresmeni republicani l-au luat în vizor pe Klemm, după un gest făcut în urmă cu două zile. De Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, 17 mai, pe fațada clădirii din București care găzduiește Ambasada SUA a fost arborat steagul rogvaiv, devenit simbol al mișcării LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). O imagine cu steagul de pe clădire a fost publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei, alături de un mesaj:

us embassy 1 us embassy 2 us embassy 3 us embassy 4

Spre deosebire de anii precedenți, noua administrație republicană de la Washington nu a transmis un mesaj de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, așa că link-ul care însoțește postarea de pe Facebook a Ambasadei SUA este către site-ul Ambasadei Marii Britanii la București, unde este publicat un text semnat de mai multe reprezentanțe diplomatice din România.

Reprezentanții Partidului Republican sunt în majoritate conservatori și nu susțin mișcările LGBT. Însuși președintele Donald Trump, imediat după învestire, a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGBT. Dacă în mandatele lui Obama susținerea minorităților sexuale era o prioritate și în politica externă, noua administrație nu împărtășește aceeași viziune. Astfel, potrivit surselor menționate, parlamentarii republicani le-ar fi transmis deja unor omologi români intenția de a-l înlocui pe Hans Klemm.

Comentariile vizitatorilor paginii de Facebook a ambasadei SUA la postarea menționată mai sus sunt în majoritate defavorabile, la fel ca și cele adăugate la postarea recentă de promovare a paradei homosexualilor din 20 mai 2017:

comments pride

Citește și „Gay Pride” 2017 la București: O ploaie homofobă strică planurile activiștilor anti-referendum

Citește și Cine este Adrian Relu Coman, homosexualul român al cărui caz ar putea duce la impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button