Va fi schimbat ambasadorul SUA? Mesajul lui Hans Klemm de „Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei” nu a venit pe linie directă de la Washingtonul conservator

Foto: Facebook.com/bucharest.usembassy

Foto: Facebook.com/bucharest.usembassy

UPDATE: În data de 20 mai 2017, Ambasadorul Hans Klemm a fost văzut şi la parada pro-homosexualitate de la Bucureşti:

18556087_1202165253245457_868252439858735419_n

Mai jos, Hans Klemm, alături de Florin Buhuceanu, liderul organizaţiei pro-homoesexualitate ACCEPT:

klemm

ŞTIREA INIŢIALĂ: Surse de la Washington au declarat, pentru stiripesurse.ro, că mai mulţi senatori şi congresmeni republicani l-au luat în vizor pe Klemm, după un gest făcut în urmă cu două zile. De Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, 17 mai, pe faţada clădirii din Bucureşti care găzduieşte Ambasada SUA a fost arborat steagul rogvaiv, devenit simbol al mişcării LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). O imagine cu steagul de pe clădire a fost publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei, alături de un mesaj:

us embassy 1 us embassy 2 us embassy 3 us embassy 4

Spre deosebire de anii precedenţi, noua administraţie republicană de la Washington nu a transmis un mesaj de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, aşa că link-ul care însoţeşte postarea de pe Facebook a Ambasadei SUA este către site-ul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, unde este publicat un text semnat de mai multe reprezentanţe diplomatice din România.

Reprezentanţii Partidului Republican sunt în majoritate conservatori şi nu susţin mişcările LGBT. Însuşi preşedintele Donald Trump, imediat după învestire, a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGBT. Dacă în mandatele lui Obama susţinerea minorităţilor sexuale era o prioritate şi în politica externă, noua administraţie nu împărtăşeşte aceeaşi viziune. Astfel, potrivit surselor menţionate, parlamentarii republicani le-ar fi transmis deja unor omologi români intenţia de a-l înlocui pe Hans Klemm.

Comentariile vizitatorilor paginii de Facebook a ambasadei SUA la postarea menţionată mai sus sunt în majoritate defavorabile, la fel ca şi cele adăugate la postarea recentă de promovare a paradei homosexualilor din 20 mai 2017:

comments pride

Citeşte şi „Gay Pride” 2017 la Bucureşti: O ploaie homofobă strică planurile activiştilor anti-referendum

Citeşte şi Cine este Adrian Relu Coman, homosexualul român al cărui caz ar putea duce la impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.