sarcină

Utah, legislație pentru criza de sarcină: femeile vor fi informate și despre dezvoltarea intrauterină, traumele avortului și încredințarea spre adopție

Adaptare după LiveAction

Statul Utah a aprobat un proiect legislativ pentru criza de sarcină prin care prin care femeile vor fi informate și despre dezvoltarea intrauterină, traumele avortului și încredințarea spre adoptie.

Proiectul așteaptă semnătura guvernatorului, iar dacă va intra în vigoare va corecta informațiile eronate și neactualizate din 1980 menționate în broșura și în clipul de informare utilizate de stat.

De exemplu, minimizarea riscului ca femeile să moară în urma unui avort legal este contrazisă de un raport al Centrului pentru Controlul Bolilor. În numai patru ani (2008-2012) au existat 36 de decese în urma avorturilor legale, iar de atunci numărul lor a crescut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În plus, există riscuri pentru sarcinile viitoare, mai ales în cazul femeilor care au avut mai multe avorturi. Un studiu realizat în Finlanda la care au participat peste 300.000 de femei a constatat că persoanele care au avut trei avorturi sau mai multe prezentau riscul de a naște prematur și de a avea copii cu greutate scăzută la naștere.

Un studiu realizat pe o perioadă de 5 ani la Tel Aviv a constatat că avortul crește cu 30% riscul de complicații la următoarea sarcină, iar persoanele care au avut un avort au apelat mai frecvent la tratamente de fertilitate și au avut un risc mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.

Oponenții inițiativei legislative consideră că proiectul pleacă de la premiza că femeile nu se informează, dar în realitate există dovezi că angajații Planned Parenthood dezinformează grav femeile, mai ales în privința dezvoltării copilului nenăscut.

Foarte multe femei care au făcut avort au declarat câțiva ani mai târziu că, dacă ar fi știut cum arată bebelușii lor și că le bate inima, ar fi făcut o alegere pe care să nu o regrete.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button