USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

bintia

Un român din diaspora care urmăreşte cu acribie dezbaterile politice din România şi din UE a notat pe pagina personală de Facebook o observaţie paradoxală. În politică, nimic nu este ceea ce pare:

USR a votat în problema familiei în Camera Deputaților exact așa cum votează grupul socialist S&D, grupul liberal ALDE şi verzii în Parlamentul Europei, adică stânga, după cum se vede în imagine.

Bine, va întreba careva, dar atunci de ce simpatizanții USR se consideră a fi de dreapta? Din cauză că pentru ei dreapta înseamnă occident, ceea ce denotă ignoranța în ştiința politică. Aşa se explică admirația debordantă pe care o au pentru state occidentale socialiste, în care statul se amestecă în toate aspectele vieții şi reglementează (regulează scria un simpatizant USR, folosind un furculision din engleză) absolut tot. Sunt stânga, probabil cel mai de stânga partid pe care l-a avut România după 1989, plasabil cu uşurință în gruparea GUE/NGL din imaginea alăturată.

GUE/NGL este grupul Stângii Unite Europene şi al Stângii Nordice Verzi – de orientare socialistă şi comunistă, cu o poziţie ambiguă între reformă şi revoluţie.

 

 

No comments yet.

Lasă un răspuns