USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

bintia

Un român din diaspora care urmăreşte cu acribie dezbaterile politice din România şi din UE a notat pe pagina personală de Facebook o observaţie paradoxală. În politică, nimic nu este ceea ce pare:

USR a votat în problema familiei în Camera Deputaților exact așa cum votează grupul socialist S&D, grupul liberal ALDE şi verzii în Parlamentul Europei, adică stânga, după cum se vede în imagine.

Bine, va întreba careva, dar atunci de ce simpatizanții USR se consideră a fi de dreapta? Din cauză că pentru ei dreapta înseamnă occident, ceea ce denotă ignoranța în ştiința politică. Aşa se explică admirația debordantă pe care o au pentru state occidentale socialiste, în care statul se amestecă în toate aspectele vieții şi reglementează (regulează scria un simpatizant USR, folosind un furculision din engleză) absolut tot. Sunt stânga, probabil cel mai de stânga partid pe care l-a avut România după 1989, plasabil cu uşurință în gruparea GUE/NGL din imaginea alăturată.

GUE/NGL este grupul Stângii Unite Europene şi al Stângii Nordice Verzi – de orientare socialistă şi comunistă, cu o poziţie ambiguă între reformă şi revoluţie.

 

Citeşte şi Biroul Național USR a decis ca partidul să se poziționeze împotriva referendumului pentru modificarea Constituției

Citeşte şi OPINIE de la un cititor: „A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?”

Citeşte şi USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

Citeşte şi Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citeşte şi Să ne cunoaştem aleşii: Ce este fascismul social şi cine sunt ultraşii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

Citeşte şi Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul care cere anularea referendumului şi care e invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

Citeşte şi TEXT + VIDEO. Dep. Matei Dobrovie despre demersul Coaliției pentru Familie: „Sunt creștin și nu îmi e rușine. Dacă Parlamentul împiedică acest referendum, pierde orice credibilitate”

Citeşte şi Numărul 2 de pe lista USR la Senat în Ilfov: Conservatorii sunt „motivul principal al stagnării rasei umane” și să tacă înainte să fie obligați prin presiuni să o facă

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.