trafic de persoane

Unul din răniții în încăierarea interlopilor din Piața Constituției a fost arestat pentru trafic de persoane

Ionuţ Mirea, unul dintre suspecţii implicaţi în încăierarea recentă din Piaţa Constituţiei din București, în apropiere de Parlament, SRI și Ministerul Justiției, a fost arestat de procurorii DIICOT, cu acuzația de trafic de persoane. Acesta încerca să plece din ţară, informează Pro TV.

Ionuț Mirea era liderul unei grupări care se ocupa cu traficul de persoane pe teritoriul Germaniei, iar încăierarea a pornit de la „prețul” unei tinere traficate.

DIICOT a făcut 11 percheziții în București, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad pentru a-i prinde pe toţi membrii grupării, care duceau fete la prostituție în Germania din 2017. Pe unele le obligau să se căsătorească cu cetățeni indieni care voiau astfel să se stabilească în țări ale Comunității Europene, mai ales în Germania.

Traficanții își recrutau victimele mai ales prin metoda Loverboy („Iubitul”): le făceau pe fete să se îndrăgostească de ei, le promiteau o viaţă mai bună, iar apoi le ameninţau și le obligau să se prostitueze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Germania, prostituția este legală din 2002 încoace, dar aceasta dovedește încă o dată că legalizarea prostituției nu oferă nicio garanție de protecție pentru victimele traficului, dimpotrivă.

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

Mărturia unei tinere traficate de iubit prin metoda LOVERBOY: „Prostituţia nu-i altceva decât un act de violenţă care lezează demnitatea umană”

Traficul de persoane, sclavia modernă. Cum îl putem combate


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button