avort

Un vietnamez are mai mult de 50 de copii: el adoptă copii nedoriți pentru a-i salva de la avort


Tong Phuoc Phuc este un om care a găsit o modalitate excepțională prin care să lupte contra ratei înfiorătoare a avorturilor din Vietnam: el adoptă copiii nedoriți. Până acum a salvat cincizeci.

În Vietnam, avortul este o practică obișnuită în aproape orice spital. Confruntate cu sărăcia lucie, femeile aleg adeseori avortul – peste 114.000 de copii avortați pe an. Întrucât multe din aceste femei nu știu unde să meargă și fiindcă există o lipsă acută de adăposturi pentru femeile însărcinate, Phuc și-a deschis porțile casei oricărei mame care are nevoie de îngrijire sau de un loc pentru copilul ei.

În urmă cu opt ani Phuc I-a promis lui Dumnezeu că dacă soția lui va supraviețui sarcinii dificile pe care o avea el va găsi o modalitate de a-i ajuta și pe alții. Dintr-un articol care detaliază povestea remarcabilă a acestuia aflăm următoarele: ”În timp ce soția lui se refăcea după nașterea dificilă multe femei însărcinate intrau în sala de nașteri, dar ieșeau întotdeauna singure. „Mă întrebam unde erau copiii” zice Phuc, în timp ce ținea câte un copil în fiecare braț. „Mi-am dat seama apoi că făceau avorturi”.

La început a strâns bani din salariul său pentru a cumpăra o palmă de pâmânt unde putea îngropa copiii nedoriți, adunându-i din spitale și clinici de avort și înmormântându-i cum se cade. Toată lumea, inclusiv soția lui, avea dubii în privința acțiunilor sale; cu un an în urmă „cam 7.000 de movilițe punctau porțiunea de deal cumpărată, iar multe erau evidențiate de trandafiri artificiali roșii, roz sau galbeni.”


Multe dintre femeile care avortaseră au auzit de ceea ce făcea Phuc și au început să vină la cimitir pentru a se ruga. Când femei care se gândeau să avorteze au venit de asemenea la el, Phuc le-a deschis porțile casei, iar ele au început să se mute acolo.

După o discuție cu Phuc, o femeie care se gândea la avort s-a răzgândit.

„S-a mutat în casa de 250 m2 la scurt timp după discuție și a rămas acolo cu alte șapte proaspete mame care născuseră ori așteptau să nască. Ele își petrec zilele spălând, hrănind, îngrijind și jucându-se cu bebelușii… Este o ocupație full-time care antrenează toată familia lui Phuc. Sora lui mai în vârstă este mai mare peste toate: mestecă în cazane cu morcovi și cartofi, prepară alimentele pentru copii, îi liniștește pe cei care plâng și se joacă cu cei care merg de-a bușilea.”

Ceea ce face Phuc a început să atragă atenția lumii. A primit donații chiar și din Statele Unite. Președintele Vietnamului l-a felicitat „pentru că îi pasă de femeile și copiii disprețuiți de societate”. Activitatea lui nu este cea a unui orfelinat. Scopul lui este fie ca bebelușii să rămână cu mamele lor, fie să îi crească ca pe propriii lui copii. Până acum 27 de copii au rămas cu mamele lor, iar în jur de 50 îi crește el.

Viața acestui om este cu adevărat o mărturie a altruismului. Dorința lui de a-i ajuta pe ceilalți indiferent de prețul pe care el însuși îl plătește ne poate inspira pe toți.

Adaptare după: LifeSiteNews
Proiectul de lege privind înființarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.

Susțineți acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziție publică în această privință.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugați să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă ați trecut printr-o situație similară cu cele prezentate până acum și puteți da mărturie despre acest fapt 
scrieți-ne pe aceeași adresă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button