Un tânăr crescut de părinţi homosexuali se opune „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex: „Am rămas cu un imens gol în viaţă, deoarece niciodată nu m-am simţit iubit”


Curtea Supremă a Australiei a permis de curând consultarea populară cu privire la oportunitatea legiferării „căsătoriei” pentru persoane de acelaşi sex. Campaniile pro şi contra acestei măsuri au intrat în linie dreaptă.

Pe 6 septembrie 2017, Lewis Freeman-Harrison, un tânăr din statul australian victoria a publicat pe profilul personal de Facebook o mărturie despre copilăria lui în sânul unei familii diverse din punct de vedere al orientării sexuale. El explică astfel de ce se poziţionează împotriva legiferării „căsătoriei” homosexuale şi a familiilor în care relaţiile dintre membri nu sunt baza te pe filiaţia naturală şi orientarea sexuală firească fiecărui sex.

Redăm în continuare integral, în traducere, mărturia sa.


Sunt Lewis, copil de părinţi homosexuali, iar aceasta este experienţa mea în ceea ce priveşte părinţii homosexuali. Mama şi tata nu au fost niciodată căsătoriţi. În timp ce tata era homosexual, mama se identifica drept bisexuală. Înainte ca eu să mă nasc, mama fusese timp de  câţiva ani într-o relaţie cu altă femeie. Eu m-am născut în urma unei aventuri de o noapte, care a avut loc pe fondul consumului de alcool.

Părinţii mei nu au locuit niciodată împreună. Până la vârsta de 8 ani, eu am fost mutat de la o familie socială la alta, fiind dat în îngrijire. Stăteam cu mama doar ocazional. Apoi, până la 13 ani, m-am perindat pe la diverse familii sociale. Mi-am cunoscut tatăl doar când aveam doi ani, apoi nu l-am mai văzut până când am împlinit 13 ani şi am mers să locuiesc cu el şi iubitul lui homosexual, pentru că mama voia să petrec timp cu el, deoarece el lipsise de lângă mine în copilărie.

Nu mi-a plăcut niciodată să locuiesc împreună cu ei. Homosexualitatea lor era ca o religie, păreau să aibă permanent nevoie să şi-o afirme prin tot ce făceau. Parcă se simţeau nevoiţi să-mi dovedească faptul că ei erau homosexuali. Era religia, identitatea, stindardul lor. Nu vorbeau decât despre aceasta. Era subiectul lor preferat, nimic altceva nu îi interesa la fel de mult. Se prezentau spunând ceva de genul: „Salut! Sunt Simon şi sunt gay [nota ed. – cuvânt folosit de homosexuali pentru a da o conotaţie pozitivă homosexualităţii]”. Oamenii obişnuiţi nu fac aceasta. Nu se prezintă: „Salut, sunt Simon şi sunt hetero-”, dar Tata şi partenerul aşa făceau, obligându-i pe ceilalţi să ia cunoştinţă de preferinţele lor.

Aluziile sexuale erau la ordinea zilei. Tot timpul „măsurau” alţi bărbaţi, deşi erau împreună de 13 ani. Nu erau apropiaţi, deşi locuiau împreună, ceea ce nu puteam înţelege. De exemplu, mergeam la supermarket, iar ei se apucau să se uite la alţi tipi şi să-şi zică unul celuilalt: „Nu că arată bine?”. Mă siţeam extrem de stânjenit. Nu simţeam că-mi pot invita prietenii acasă, fiindcă totul era „gay” la noi. Se comportau homosexual, vorbeau homosexual, acţionau homosexual şi aşa mai departe. Totul părea extrem de exagerat şi nenatural, iar eu mă temeam de ce puteau spune prietenii mei dacă i-aş fi adus acasă. Nu îl puteam prezenta pe tata colegilor, pentru că îmi era ruşine cu el. După ce prietenii mei plecau de la mine, ei doi făceau comentarii cu tentă sexuală despre ei, ceea ce mi se părea respingător.

Tata şi partenerul lui mă sărutau pe obraz. Nu mă simţeam niciodată confortabil cu aceasta. O făceau chiar şi spre finalul adolescenţei. Dar eu ştiam de la prieteni şi de la televizor că băieţii aflaţi la adolescenţă nu mai sunt sărutaţi de taţii lor.

Erau puţine graniţe. La fiecare două luni eram plesnit de parcă aş mai fi fost copil. Încercam să-mi fac cât mai puţin simţită prezenţa. Tata şi partenerul lui se certau tot timpul şi aruncau cu farfurii şi cu mâncarea. Nu m-am simţit niciodată în siguranţă. Eram extrem de conştient de ceea ce se petrecea acasă în jurul meu. Mă simţeam vulnerabil din punct de vedere sexual. Casa era plină de camere ascunse, chiar şi în camera mea. Odată am găsit imagini filmate cu mine chiar într-unul din computerele lor.

Alţii credeau că şi eu sunt homosexual, ceea ce mă stânjenea teribil. Simţeam că nu era un lucru bun. Simţeam că există anumite aşteptări ca să fiu homosexual, deşi nu aveam nici un fel de sentimente pentru bărbaţi. Dar părinţii mei homosexuali se aşteptau ca şi eu să fiu homosexual. Aceasta mi-a produs o profundă confuzie.

Nu le păsa de sentimentele mele. Îmi puneau la pachet pentru şcoală numai mâncarea pe care nu o puteam suferi. Nu mă întrebau niciodată ce-mi doresc sau cum mă simt.

Cineva a dat o petrecere când a împlinit 40 de ani. Am crezut că eram invitaţi. Nu ştiam că Tata mergea acolo pe post de divertisment. M-am trezit cu el că apare îmbrăcat în femeie, interpretând o melodie Abba… Nici măcar nu mă avertizase. E ca şi cum i-ai face cuiva o farsă urâtă. Mi-a venit să intru în pământ, de-a dreptul…

Nu puteam vorbi cu ei despre problemele mele de pubertate, deoarece nu erau suficient de „bărbaţi” ca şi comportament şi atitudine. Parcă aş fi vorbit cu nişte femei. Până la urmă am avut conversaţia respectivă cu un asistent social.
Am stat cu ei până când am împlinit 17 ani. Atunci tata s-a despărţit de el şi m-a dat şi pe mine afară din casă.

Neavând unde merge, am mers să locuiesc împreună cu partenerul lui până la vârsta de 21 de ani.  Era extrem de controlator, aproape că pusese cu desăvârşire stăpânire pe viaţa mea. Mersese până acolo încât mă pusese să-i dau în scris că îi confer autoritate totală asupra mea într-o mulţime de aspecte ale vieţii mele, inclusiv asupra contului bancar. Chiar şi după ce am plecat şi mi-am făcut propria viaţă, a continuat să  încerce să mă contacteze şi să-şi exercite controlul asupra mea până când l-am ameninţat că îl dau în judecată.

Experienţa traiului cu părinţi homosexual m-a lăsat traumatizat din punct de vedere emoţional şi mi-a transmis o stare de confuzie. Am rămas cu un imens gol în viaţă, deoarece niciodată nu m-am simţit iubit.

Dar, ca toţi cei care au crescut în familii dezorganizate, am reluat relaţia cu părinţii şi mi-am găsit pacea adoptând valori conservatoare. Valorile lor nu sunt şi ale mele, dar îi respect, pentru că sunt părinţii mei. Ca să fiu sincer, fără aceste experienţe nu aş fi putut vedea clar care este miza acestei chestiuni.

Homosexualii chiar îi privesc ca pe nişte „homofobi” pe cei care nu agreează stilul lor de viaţă. După ce am trăit cu ei în toţi aceşti ani, am rămas cu impresia că a fi homosexual e mai degrabă un fel de  „costum”. Un spectacol. Totul e numai „eu-eu-eu” şi nu este deloc mediu ideal pentru a creşte copii.

Prin urmare, la plebiscitul prin corespondenţă, voi vota împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex şi vă îndemn şi pe voi să votaţi NU, pentru a proteja copiii.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.