Un tânăr s-a trezit din „moarte cerebrală” după ce tatăl său l-a protejat cu arma în mână de medicii care se pregăteau să-i recolteze organele

O întâmplare petrecută în 2015 într-un spital din Texas, unul din cele mai conservatoare state americane, a pus într-o lumină aparte conceptul de „moarte cerebrală” şi consecinţele teoretizării acestuia pentru practica din spitalele occidentale.

În ianuarie 2015, texanul George Pickering al III-lea, în vârstă de 27 de ani, a suferit un atac cerebral.

Medicii spitalului Tomball din Houston l-au declarat în moarte cerebrală şi au propus familiei eutanasierea. Acordul de întrerupere a susţinerii funcţiilor vitale a fost semnat de mama vitregă a lui George. Însă tatăl său nu era pregătit să renunţe, scrie washingtonpost.com

Când medicii i-au cerut să părăsească salonul, pentru a urma procedura de eutanasiere, George Pickering al II-lea, tatăl tânărului, a scos un pistol şi a ameninţat că-l va folosi. Bărbatul îşi făcuse curaj, în prealabil, cu câteva pahare de alcool. A fost dezarmat aproape imediat de un alt fiu al său.

Cu toate acestea, trupele speciale SWAT au ajuns rapid la faţa locului şi a urmat o procedură de negocieri care a durat aproape trei ore, la capătul cărora tatăl a fost evacuat.

Omul era, însă, fericit, fiindcă, tocmai înainte ca poliţiştii să ajungă la el, fiul său se trezise din comă şi îl strânsese de mână. Faptul că tânărul şi-a revenit a fost confirmat de medici şi constatat cu uimire şi de poliţişti.

Miracolul nu a împiedicat, însă, ancheta judiciară. Seniorul Pickering a fost rapid judecat şi condamnat la 10 luni de închisoare – o pedeapsă minimă, judecătorul ţinând cont de circumstanţele atenuante. A fost eliberat chiar în preajma Crăciunului din acelaşi an.

În clipul video de mai jos cei doi Pickering, tată şi fiu, se pregăteau să-şi petreacă sărbătorile de iarnă împreună.

„Legea a fost încălcată, dar pentru un motiv întemeiat. Tocmai de aceea mă aflu acum aici. Iar motivul a fost dragostea!”, a declarat fiul supravieţuitor, citat de postul de televiziune KPRC.

VIDEO


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns