Un milion de polonezi au făcut un lanţ de rugăciune în jurul Poloniei

LifeSiteNews, 9 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, un milion de polonezi s-au rugat în acelaşi timp la Fecioara Maria să mântuiască Polonia şi lumea întreagă. Credincioşii catolici s-au adunat de-a lungul graniţelor, în biserici şi locuri publice din oraşele ţării.

Acţiunea „Rozariu la graniţe” s-a desfăşurat în aproximativ 4.000 de locaţii situate la Marea Baltică şi la graniţa cu Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Belarus, Lituania şi Rusia.

Peste 90% din cei 38 de milioane de sunt romano-catolici. Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a salutat participanţii printr-un mesaj pe Twitter:

Organizaţiile şi canalele media progresiste au calificat acţiunea drept „controversată”, „xenofobă”, „islamofobă” sau pur şi simplu „nereprezentativă pentru Biserica Catolică”.

Rafał Pankowski, directorul organizaţiei de promovare a multiculturalismului „Never Again” din Varşovia, a declarat, citat de agenţia Associated Press: „Întregul concept de a face aceasta la graniţe subliniază modelul etno-religios şi xenofob de identitate naţională”.

Krzysztof Luft, fost membru al celui mai mare partid de opoziţie din Polonia (liberal), Platforma Civică, a scris pe Twitter: “Lupta creştinismului pe scară largă. Religia ca instrument de menţinere a înapoierii în parohia noastră poloneză”.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns