Un medic belgian a eutanasiat o femeie pentru „depresie incurabilă” (și 2.500 de euro)

18148_muchos_de_los_eutanasiados_en_holanda_lo_piden_por_presion_familiar__por_no_sentirse_gravosos_a_su_familia__o_por_sentirse_solos____ya_no_hay_limites

Sursă:  religionenlibertad.com

Tom Mortier, fiul Godelievei De Troyer, căreia un medic în Belgia i-a practicat eutanasierea, în aprilie 2012, argumentând că este vorba de o „depresie imposibil de tratat”, a prezentat o plângere în fața Curții Europene a Drepturilor Omului împotriva legii de eutanasiere reglementată în Belgia, care permite medicilor să „prescrie” moartea pacienţilor lor.

Citește și: Belgia: Decesele prin eutanasie au crescut cu 26,8% în 2013

Mortier, chiar dacă era fiul pacientei eutanasiate, nu a fost informat despre procedură, până la o zi după moartea acesteia.

Robert Clarke, membru al echipei de litigii al Alliance Defending Freedom (ADF), organizație ce a prezentat plângerea în numele lui Tom Mortier la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a asigurat că: „Guvernul are obligația să protejeze viața, nu să ajute la promovarea morții.”

Clarke a specificat: „Noi încurajăm Curtea Europeană să apere acest principiu, ce este perfect consecvent cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Medicul de mai mult de 20 de ani al Golelievei i-a refuzat în 2011 cererea sa de a se supune eutanasierii, în ciuda faptului că ea obținuse consimțământul de la trei medici, ce nu îi cunoșteau cazul.

Însă, după ce femeia a donat 2.500 de euro organizației Life End Information Forum, co-fondată de oncologul Wim Distelmans, acesta a dus la capăt cererea ei de eutanasiere, din cauza presupusei depresii „imposibil de tratat”.

Distelmans nu are calificare medicală ca psihiatru și niciunul din medicii implicați în acest caz nu au avut o relație de lungă durată medic-pacient cu De Troyer.

În plus, a subliniat Alliance Defending Freedom, comisia pe care a creat-o Guvernul din Belgia pentru a monitoriza orice eroare în legea de eutanasiere, a fost condusă, încă de la început, de Distelmans.

ADF a explicat că „Instituțiile Consiliului European au demonstrat o consistentă opoziție legalizării sinuciderii asistate și eutanasierii. Singura îndatorire a unui Stat este îndatorirea pozitivă de a proteja viața”.

Pentru Alliance Defending Freedom, legea de eutanasiere din Belgia, ce acum permite copiilor să ceară să fie omorâți (sau și fără ca ei să ceară asta, dacă aşa decide un medic), a ajuns foarte departe.

Citește și: Senatul belgian a votat extinderea eutanasiei şi asupra minorilor

Pentru Roger Kiska, consilier ADF SENIOR, „persoanele ce suferă de depresie au nevoie de compasiune și iubire, nu de o rețetă de moarte”.

„Statul are îndatorirea de a pune garanțiile necesare pentru ca pacienții ce suferă să primească îngrijirea adecvată de la medici și oportunitatea de a se consulta cu membrii familiei”, a spus el.

Citește și:
Petrecere cu şampanie cu ocazia eutanasiei unui belgian de 95 de ani
Cum eutanasierea legală a schimbat Belgia pentru totdeauna
elgia devine prima ţară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele

Traducere: Diana Stroe

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

,

No comments yet.

Lasă un răspuns