bioeticăfamilie

Un judecător englez aprobă ca bebelușul Alfie să fie lăsat să moară de un spital din Liverpool, refuzându-i externarea pentru îngrijiri paliative în altă parte

Alfie Evans, un bebeluș care suferă de boală mitocondrială, va fi lăsat să moară de spitalul din Liverpool la care este internat de un an. Un judecător a aprobat decizia după audierea medicilor, care l-au convins că cel mic nu mai are creier, ci lichid cefalorahidian în craniu, iar aceasta face ca viața lui să nu mai merite menținută sau  salvată.

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât un spital din Roma îi oferise lui Alfie posibilitatea de a primi  îngrijiri paliative la ei.

La fel de surprinzător a fost faptul că, imediat după decizie, poliția l-a avertizat pe tată că îl arestează dacă se mai atinge de copil.

Vineri, 13 aprilie 2018, spitalul a interzis accesul vizitatorilor la Alfie, după ce joi, în ziua anterioară, numeroși susținători, autointitulați „Alfie’s Army” („Armata lui Alfie”), au venit la spital să susțină dreptul la viață al acestuia până la moartea sa naturală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Anglia există un precedent similar recent: retragerea îngrijirilor medicale pentru bebelușul Charlie Gard, care suferea de aceeași condiție medicală.

Citește și FOTO, VIDEO. Băiețelul născut cu 2% creier și șanse nule de supraviețuire știe acum să numere și merge la școală. Creierul său crescuse, după trei ani, la 80% din volumul normal

Citește și Adrian Pătrușcă de la Evenimentul Zilei, despre cazul bebelușului Charlie Gard: „Salvați balenele albastre, dar omorâți copiii!”

Citește și Bebelușul Charlie Gard a deschis ochii și i-a privit pe părinții săi înainte de a muri

Citește și Gândurile unor părinți a căror fetiță a trăit doar 6 ore: „Viața Ioanei nu se măsoară în ore, ci în iubire, speranță și credință”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button