contraceptie

Un farmacist declară că pilula de a doua zi este periculoasă pentru adolescente

de Kirsten Andresen

Autoritatea Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat de curând versiunile generice ale popularei pilule de a doua zi Plan B, care de acum poate fi vândută fără rețetă fetelor de toate vârstele. Un farmacist din statul american Indiana a declarat, însă, pentru un ziar local că nu le va furniza acest produs adolescentelor, indiferent ce spune legea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Jerry Frederick, farmacist din orașul Bloomington, a declarat pentru ziarul The Herald-Times: „N-aș face asta atât din motive morale, cât și medicale. Nu e un medicament inofensiv. Conține un nivel înalt de estrogen. O fată de 12 ani nici nu știe ce ia!”

Pastila Plan B și cele generice asemănătoare ei inundă organismul cu o doză puternică de hormoni care trebuie să împiedice ovulația sau, dacă aceasta a avut loc deja, să facă uterul neprimitor pentru viața recent concepută, prevenind implantarea embrionului și provocând un avort timpuriu.

Puternicul cocktail chimic din compoziția acestui medicament se găsește pe lista cu cele mai periculoase substanțe carcinogene a Organizației Mondiale a Sănătății, dar multe femei nu sunt conștiente de risc sau sunt dispuse să și-l asume pentru a evita conceperea unui copil.

Farmacistul a mai declarat că o fată tânără a venit de curând la el la farmacie și i-a mărturisit că este gravidă în șase luni. L-a întrebat dacă nu putea face un avort în secret, fără să fie nevoită să meargă la medic, folosind patru pastile Plan B. Farmacistul a refuzat să-i vândă medicamentele:

„Ar fi fost periculos din punct de vedere medical. La 50 de dolari pastila, dacă avea 200 de dolari pentru patru pastile, avea bani să meargă și la medic“.

Frederick l-a condamnat pe judecătorul federal care a determinat FDA să scadă limita de vârstă (inițial stabilită la 17 ani) de la care se poate folosi Plan B:

„Nu juriștii trebuie să facă decizii referitoare la siguranța medicamentelor. FDA trebuie să decidă cum se folosește un medicament, nu judecătorii”.

Pentru că numai medicamentul cu nume de marcă Plan B a fost testat pe minore, noile reguli cer ca versiunile generice să conțină un avertisment că „sunt pentru femei cu vârsta de la 17 ani în sus”. Dar tinerele cumpărătoare nu trebuie să-și dovedească vârsta, cum se cere în cazul remediilor pentru răceală sau al altor medicamente cu restricție de vârstă.

Organizațiile pentru viață și drepturile copiilor au criticat dur relaxarea regulilor de comercializare a pastilei de a doua zi în SUA, argumentând că înlesnirea accesului la contracepția de urgență pentru minore le va dăuna sănătății și va face mai ușor de ascuns abuzurile sexuale.

Dar Planned Parenthood a aplaudat decizia, purtătoarea de cuvânt Tammy Lieber declarând pentru Associated Press: „Credem că orice pas făcut pentru a lărgi accesul la contracepția de urgență este unul pozitiv“.

Sursa: Life Site News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Adevarat, este periculoasa pentru orice femeie.

    Pastila de a doua zi opreste nidatia adica provoaca avort.

    Toti medicii recunosc ca printre efectele pilulei de urgenta / de a doua zi, se numara impiedicarea Nidatiei.
    Ce inseamna lucrul asta? Inseamna ca ovulul fecundat nu este lasat sa se prinda in uter pentru a-si incepe dezvolarea si este practic omorat de aceasta pastila.

    Nu le folositi! O sa va distrugeti viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button