Un copil nenăscut şi-a salvat mama şi pe sine însuşi de la moarte sigură: până au ajuns la spital, el şi-a lipit spatele de ruptura uterină

hand-1270531

Agerpres, 6 iulie 2017

În European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology, dr. Charles Garabedian, ginecolog obstetrician, a publicat împreună cu câţiva colegi de la un spital din Lille, Franţa, cazul excepţional al unei rupturi uterine care implica un grad uriaş de risc fatal pentru mamă şi copil, dar care s-a terminat cu bine pentru amândoi.

O femeie însărcinată în opt luni şi jumătate a suferit o ruptură de uter, riscând să piardă şi copilul, şi o cantitate enormă de sânge. Când femeia a ajuns la spital cu dureri cumplite, medicii au constatat cu mirare că „Toate analizele erau normale: examenul clinic, ecografia copilului, înregistrarea bătăilor inimii bebelușului”. La ecografie s-a vădit însă ruptura de perete uterin la mama care avusese anterior o cezariană.

”Ceea ce este extraordinar este faptul că bebelușul și-a lipit spatele de zona rupturii”, fapt ce a permis ”colmatarea breșei și evitarea unei hemoragii și exteriorizarea cordonului”, a explicat medicul.

Totul s-a terminat cu bine pentru mamă şi copil, care s-a născut prematur prin operaţie de cezariană.

 

No comments yet.

Lasă un răspuns