adopţie

Un bărbat singur a oferit în ultimii 12 ani adăpost și îngrijire pentru peste 50 de tineri care au depășit vârsta maximă admisă de sistemul de asistență socială

Guy Bryant, un bărbat de 61 de ani din New York, a oferit în ultimii 12 ani adăpost și îngrijire pentru mai mult de 50 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, care ajunși la majorat nu mai puteau rămâne în grija sistemului de asistență socială.

Bryant a locuit împreună cu mama sa, mătuși și veri într-una din clădirile „brownstone” (piatră maro termen care vine de la gresia utilizată la fațadele imobilelor construite în New York la sfărșitul sec.19, acelea care au ca element caracteristic pe lângă fațada placată cu gresie maro și scările lungi și înalte de la intrare). Acesta își amintește că avea o familie generoasă unde fiecare era gata să-l ajute pe celălalt.

La vârsta de 20 de ani și-a început cariera ca educator nelicențiat la Departamentul de Educație din New York. Acolo a petrecut mai mult de 10 ani ca părinte într-un așezământ social pentru băieți. Apoi Bryant și-a continuat activitatea la Administrația Serviciilor pentru Copii unde a lucrat cu tineri care ajunseseră la vârsta când nu mai puteau fi în grija serviciilor sociale. Programul în cadrul căruia a lucrat Bryant îi ajuta pe acești tineri să-și găsească locuințe, locuri de muncă și să acceseze serviciile de sănătate.

Problema cu mulți dintre tinerii care au crescut în sistemul social de îngrijire este aceea că nu au unde să se ducă după ce împlinesc 18 ani. Mulți dintre ei ajung în adăposturi sociale, unde nu se pot realiza. Identitatea lor este pierdută undeva între casa unde au locuit ultima oară și cele poate încă 10 case unde au mai locuit.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2007 un tânăr căruia îi fusese părinte social l-a rugat să-l primească să locuiască în casa lui, iar Byant a acceptat. Și de atunci a spus da la toate rugămințile de acest fel. Până la urmă a trebuit să închirieze și apartamentul de deasupra celui unde locuia pentru a reuși să-i adăpostească pe toți tinerii care i-au cerut ajutorul. 

„Lucrul cel mai greu pentru a câștiga încrederea acestor tineri îl reprezintă interacțiunile pe care le-au avut aceștia cu adulții în trecut. Dacă îi pot angrena într-o conversație în care să-mi spună cum se simt și ce se petrece cu ei, atunci mi-am făcut treaba. În mod constant trebuie ca aceștia trebuie să simtă că sunt lângă ei și fac tot ceea ce am spus că voi face. Copiii mei vor spune că întotdeauna fac tot ceea ce spun că voi face. Pocedez întotdeauna așa pentru că nu vreau să se uite la mine ca la adulții care i-au dezamăgit.”, a explicat Bryant care este abordarea sa în relația cu tinerii pe care îi ajută.

Potrivit Adopt US Kids sunt în jur de 25.000 de copii în sistemul de protecție socială al statului New York. Scopul principal al protecției sociale ar fi ca acești copii să se reunească cu părinții biologici. Dintre aceștia doar 621 sunt în mod legal disponibili pentru a fi adoptați, iar puțin peste 3.000 sunt în proces de a deveni eligibili pentru adopție. Aceia care nu s-au reunit cu familia biologică sau nu au fost adoptați până la vârsta de 18 ani, când părăsesc sistemul de protecție socială, nu vor avea niciodată o familie pe care s-o identifice ca a lor.

Majoritatea familiilor se tem să ia în grijă tineri ieșiți din sistemul de protecție socială, dar nu și Bryant. Acesta le oferă tinerilor casă, un lucru extrem de important pentru situația lor, iar Bryant vrea ca toți tinerii care locuiesc cu el să știe că aceasta este casa lor.

Filozofia lui Bryant este „dragostea necondiționată” acesta considerând că „odată ce acești tineri au intrat în casa lui și au locuit cu el sunt copiii lui pentru totdeauna”.

Sursă: LiveAction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button