VIDEO. Uluitoare sculptură pro-viaţă: „Muntele gravid” din Columbia ajunge viral pe Facebook

Pregnant_Mountain_Sculpture_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews.com, 29 septembrie 2015

Un enorm basorelief sculptat în 2012 pe panta unui munte pleşuv din apropierea oraşului Santo Domingo din Columbia, în America Latină, a devenit viral pe net după ce o imagine cu acesta a primit peste două milioane de Like-uri pe Facebook.

Autorul lucrării, artistul Dubian Monsalve, spune că sculptura, care reprezintă un făt în burta mamei, este un omagiu adus „femeii care dă viaţă, deoarece viaţa este preţioasă începând de la concepţie şi până la moarte”.

Într-un interviu acordat agenţiei  AciPrensa, artistul a declarat că a creat lucrarea cu unelte rudimentare, pentru a le transmite ţăranilor din zonă mesajul „să nu-şi abandoneze identitatea de creştini şi de ţărani care hrănesc această ţară”.

Sculptorul a mai declarat: „Solul este un material important pentru mine… îl folosesc pentru a vorbi despre viaţă, fiincă Pământul însuşi este şi el dătător de viaţă”. El a mai spus că lucrarea sa este despre „puterea şi curajul de a-ţi apăra gândurile şi ideile şi de fi artist creştin”.

VIDEO: Interviu cu artistul Dubian Monsalve

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.