Ultimul termen în procesul pentru Bianca și Dragoș Nan, luați de Bernevernet de la familia Dumitru și Mihaela Nan

solidaritate-cu-familia-nan

Cazul familiei Bodnariu a trezit o parte dintre românii care cred că orice țară care nu a fost comunistă este un rai pentru drepturile copiilor și drepturile femeii. În valul de interes public stârnit de mediatizarea luării celor cinci copii al familiei Marius și Ruth Bodnariu, Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni),  de către Barnevernet, nădăjduim că și alte cazuri de acest fel vor fi făcute cunoscute de către cei care le-au trăit, nu puțini, iar românii vor privi mai atent la ce se întâmplă în alte țării dincolo de perdeaua cuvintelor frumoase despre drepturi de tot felul.
Amploarea fenomenului răpirii de copii de către stat, în numele drepturilor copiilor este redată în raportul trimis Secretarului General al Consiliului Europei pe data de 10 decembrie 2012, raport intitulat „Raportul cu privire la cazurile de sustragere a copiilor din familii din Suedia și țările vecine scandinave”, fiind realizat de The Nordic Committee for Human Rights (NKMR/NCHR). El a fost semnat de juriști, psihologi și alți specialiști scandinavi.
Astăzi, o altă familie de români din Norvegia, Dumitru și Mihaela Nan, au termenul ultim la procesul pentru cei doi copii, Bianca (7 ani) şi Dragoş (un an şi jumătate). Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute să își crească copiii pe care El i-a dăruit celor doi părinți.
Cei doi părinţi au avut luni seara o intervenţie într-o emisiune de la B1TV  în care mama a declarat că nu a lovit niciodată copiii şi că singurele lucruri pe care le au cei de la Protecţia Copilului sunt declaraţia persoanei care a făcut plângerea şi videoclipul în care minora spune că a fost lovită.”După două săptămâni, ne-am dus să îi întrebăm de ce ne-au luat copiii, şi, după legea lor, care este motivul pentru care ne-au luat copiii. Persoana cu care am vorbit ne-a spus că nu este în interesul lor motivul pentru care copilul ar spune aşa ceva, este de ajuns că a spus şi că este o dovadă că a fost lovită. Noi am fost acuzaţi că am lovit copiii cu cureaua, că am lovit fetiţa în România, că toată lumea i-a lovit”, au spus părinţii.Cu o lună înainte, fetiţa a venit la noi şi ne-a spus că ea vrea altă familie, care să-i dea jucării, hăinuţe şi alte lucruri.

I-am zis că atunci o să-l ia şi pe Dragoş, frăţiorul sau, iar fetiţa mi-a zis că „Da mami, pentru că Dragoş vine cu mine”.

„Aceste lucruri le-a învăţat fetiţa la şcoală, toate aceste lucruri pe care după le-au spus şi am fost acuzaţi de ele. Totul s-a întâmplat după şcoală. Mi-a cerut ceva odată, dar nu puteam să-i dau. În acel moment mi-a spus că va ieşi afară şi va ţipa până va veni cineva şi va suna la poliţie şi ne va lua „, a declarat femeia la începutul intervenţiei.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.