adopţie

Trump proclamă noiembrie ca Luna Națională a Adopției și încurajează familiile care adoptă și femeile în criză de sarcină

Adaptare după Anna Reynolds, Live Action

Președintele Trump a declarat luna noiembrie ca Luna Națională a Adopției. În declarația sa, Președintele SUA a recunoscut importanța adoptării, afirmând că „fiecare copil născut și nenăscut este dorit și iubit”. El și-a exprimat recunoștința față de numeroasele familii adoptive care îi primesc pe copii în casele lor.
În plus, Trump a subliniat „curajul acelor mame și tați care își plasează copilul pentru adopție”.

În SUA este legală adopția începută în timpul sarcinii, care oferă posibilitatea femeilor care nu își pot crește copilul să înceapă procedura de încredințare spre adopție din perioada sarcinii, putând să se răzgândească în primele luni după naștere. Prin această posibilitate, femeile au o a treia posibilitatea legală, care le ajută să nu aibă de ales doar între a face avort și a-și crește singure copilul.

Sistemul de adopție românesc, ca și al multor state europene, este încă influențat de mentalitatea socialistă, care nu permitea astfel de adopții. Poate cel mai cunoscut copil adoptat printr-o astfel de opțiune este Steve Jobs, celebrul creator al iPhone-ului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trump a numit adopția „o modalitate puternică de a arăta femeilor că nu sunt singure într-o sarcină neașteptată”.
În America, există mii de centre non-profit și agenții de adopție care sprijină mamele în timpul sarcinii, inclusiv prin oferirea posibilității să caute o familie adoptivă dacă ele consideră că nu pot crește copilul. Aceste centre oferă sprijin femeilor și după naștere.

În declarație, Trump a punctat și problemele cu care se confruntă copiii instituționalizați, arătând că integrarea într-o familie prin adopție este o soluție reală, căci este sigură pe termen lung:

„Din păcate, mulți tineri părăsesc instituțiile de îngrijire la vârsta de 18 ani fără să aibă conexiuni familiale durabile. Dar acești copii merită o familie permanentă, care le poate oferi iubire, stabilitate, sprijin și încurajare pe măsură ce urmăresc obiective personale, educaționale și de obținere a unui serviciu și se confruntă cu oportunitățile și provocările vieții.”

„Copiii, indiferent de rasă, sex, vârstă sau dizabilitate, merită o îmbrățișare iubitoare în familiile pe care le pot numi pe ei înșiși”.

Președintele a încheiat cu îndemnul adresat „tuturor americanilor să participe la luna aceasta ajutând copiii care au nevoie de o casă permanentă prin care să aibă asigurat un viitor promițător cu o familie pentru totdeauna, astfel încât să ajungă la maturitate cu iubirea și sprijinul pe care cu toții îl merităm.”

Trump a emis un mesaj similar pentru viață în luna octombrie, pe care a proclamat-o „Luna de informare privind sindromul Down”. În acea proclamație, a declarat: „Viața este prețioasă și este datoria noastră morală să o protejăm și să o apăram” și s-a împotrivit discriminării persoanelor cu sindrom Down, care îi determină pe mulți medici să-i încurajeze pe părinți să-și avorteze copiii diagnosticați cu sindromul Down.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button