Trimisul SUA în România, după o discuţie cu PF Daniel: Prostituţia s-a amplificat în ţările europene unde a fost legalizată

ambasadaSUA

În ziua de 17 septembrie 2014, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe domnul Dean Thompson, însărcinat cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Domnul Dean Thompson s-a arătat interesat de legătura dintre Patriarhia Română şi românii stabiliţi temporar sau definitiv în străinătate. În acest context, însărcinatul cu afaceri ad-interim al ambasadei  Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a dorit să cunoască mai bine implicarea Bisericii Ortodoxe Române în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

Patriarhul României a făcut o scurtă prezentare a comunităţilor ortodoxe româneşti din afara graniţelor ţării şi, în contextul migraţiei masive a românilor în străinătate după anul 2007,  a menţionat asistenţa pastorală şi socială pe care preoţii din aceste comunităţi o acordă celor aflaţi în dificultate (victime ale traficului de persoane, bolnavi, persoane private de libertate etc.).

În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat dezacordul Bisericii Ortodoxe Române faţă de intenţia de legalizare a prostituţiei pe care o consideră o formă de sclavie modernă, contrară libertăţii persoanei şi demnităţii umane.

În concluzie, domnul Dean Thompson a subliniat faptul că în acele ţări europene în care prostituţia a fost legalizată, fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotrivă s-a amplificat.

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns