adopţie

Tribunalul Mehedinți a refuzat. La Drobeta Turnu-Severin se va judeca interdicția de ieșire a Sorinei din țară, cerută de Procurorul General

Marți, Tribunalul Mehedinți a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiție și Casație de a da o ordonanță de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina, dar și-a declinat competența către Judecătoria din Drobeta Turnu Severin.

„Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se vor relua circuitul acestei ordonanțe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin”, a declarat, citat de Mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, Adrian Ungureanu.

Această decizie a fost luată în contextul în care româno-americanii Săcărin, părinți adoptivi ai Sorinei, au cerut printr-o scrisoare deschisă strămutarea judecării de la Mehedinți, de teamă că vor fi „linșați” și pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button